Uważam inaczej.
No i oczywiście, że pod odpowiedzialnością karną. Przyjmujecie bez tego pouczenia jakieś oświadczenia do wniosków? Nie mówię tylko o węglowym.
Uważam inaczej.
z kalendarzaRaa pisze: Skąd mam wiedzieć, że nie jest możliwe
W jakim systemie? Przecież strona mogła nam tego nie zgłosić, zapomnieć czy cóś.de Charette pisze: ↑09 gru 2022, 9:18RAA popatrz na kalendarz. Dzisiaj mamy na przykład 9.12.2022. Jeżeli nie masz nowego adresu w systemie to mi się tak wydaje, że nie jest możliwe jego wyodrębnienie do 30.11.2022. Uważasz inaczej?
A w tej całej dyskusji ktos coś na to powie? Czy wystarczająco obiektywnym powodem jest że w pietrówkach sie nie da? U nas poł gminy to takie pietrówki "z tesciami". Nijak razem nie gospodarują, czasem awet ze soba nie gadają. Odmawiacie w takich domach ?kalina.malina pisze: ↑08 gru 2022, 17:20A czyu obiektywna przyczyna moze byc to że wg jakiej tam ustawy o nadawaniu tych numerów nie nadaje się osobnych numerów dla kondygnacji budynku pietrowego czy jakos tak. Mimo ze na wywiadzie widzimy ze są odrębne i funkcjonuja jak np mieszkania w bloku, to jednak nie maja mozliwości nadac tam numerów adresowych osobnych a nasza ustawa o dw mówi o wyodrebnieniu adresu a nie lokalu. Jak do tego podchodzicie?
Obok w wątku toczy się dyskusja czy my oficjalnie możemy korzystać z empatii, zaś ustawa sama mówi, że meldunek nie ma znaczenia zaś deklaracja strony o miejscu zamieszkiwania, którą w razie wątpliwości mamy zweryfikować wywiadem.
Niegadanie z teściami, w mojej opinii, nie jest podstawą wypłaty drugiego dodatku.kalina.malina pisze: ↑09 gru 2022, 9:39A w tej całej dyskusji ktos coś na to powie? Czy wystarczająco obiektywnym powodem jest że w pietrówkach sie nie da? U nas poł gminy to takie pietrówki "z tesciami". Nijak razem nie gospodarują, czasem awet ze soba nie gadają. Odmawiacie w takich domach ?kalina.malina pisze: ↑08 gru 2022, 17:20A czyu obiektywna przyczyna moze byc to że wg jakiej tam ustawy o nadawaniu tych numerów nie nadaje się osobnych numerów dla kondygnacji budynku pietrowego czy jakos tak. Mimo ze na wywiadzie widzimy ze są odrębne i funkcjonuja jak np mieszkania w bloku, to jednak nie maja mozliwości nadac tam numerów adresowych osobnych a nasza ustawa o dw mówi o wyodrebnieniu adresu a nie lokalu. Jak do tego podchodzicie?