To teraz ja. Gdzie masz to w ustawie?
szkoda mi już czasu na tę jałową dyskusję5a.6) W przypadku gdy pod jednym adresem miejsca zamieszkania zamieszkuje więcej niż jedno gospodarstwo domowe, i w terminie do dnia 30 listopada 2022 r. nie jest możliwe ustalenie odrębnego adresu miejsca zamieszkania dla poszczególnych gospodarstw domowych zamieszkujących pod tym adresem w odrębnych lokalach, nie stosuje się ust. 4 i 5 do gospodarstwa domowego, którego źródłem ogrzewania jest oddzielne lub współdzielone źródło ciepła zgłoszone lub wpisane do centralnej ewidencji emisyjności budynków zgodnie z ust. 1.
5b.7) W przypadku, o którym mowa w ust. 5a, gospodarstwu domowemu, dla którego nie było możliwe ustalenie odrębnego adresu, wójt, burmistrz albo prezydent przyznaje dodatek dla gospodarstw domowych w drodze decyzji administracyjnej, jeżeli w wyniku przeprowadzenia wywiadu środowiskowego organ ten ustalił zamieszkiwanie pod jednym adresem w odrębnych lokalach kilku gospodarstw domowych oraz wykorzystywanie przez te gospodarstwa oddzielnego lub współdzielonego źródła ciepła wpisanego lub zgłoszonego do centralnej ewidencji emisyjności budynków zgodnie z ust. 1.
Przecież masz iść na wywiad i WŁAŚNIE TO ustalić! (art.2 ust. 3d zdanie 1)
W ustawie jest sformułowanie wywiad środowiskowy. Rozumiem, że robicie w związku z tym jedynke i tylko pracownicy socjalni.Przecież masz iść na wywiad i WŁAŚNIE TO ustalić! (art.2 ust. 3d zdanie 1)
Jeśli czegoś nie ma w ustawie, to sobie to "dopisujesz", jeśli coś jest w ustawie, to udajesz, że tego nie ma.
Ale ja się z tym zgadzam co piszesz. Ja tylko kontruje argumenty moich przedmówców. Używając ich argumentów.noteev pisze: ↑09 gru 2022, 10:27@Raa, widzę, że nie odrobiłaś lekcji i chcesz wszystkich przekonać, że ustawa mówi coś, czego nie mówi.
Wywiad środowiskowy nie ma nic wspólnego z rodzinnym wywiadem środowiskowym z pomocy społecznej. Masz iść na wywiad i dokonać własnej oceny, czy zamieszkują w odrębnych lokalach, czy będziesz się podpierać ustawą o własności lokali, Prawem budowlanym czy Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury to jest Twoja decyzja, bo nigdzie w ustawie nie ma określonej definicji "lokalu"
No to jeśli nie masz wątpliwości, że dziadkowie na dole, a dzieci u góry gospodarują oddzielnie w niezależnych, samodzielnych lokalach to nie masz podstaw odmówić.kalina.malina pisze: ↑09 gru 2022, 11:43Niegadanie było przykładem, niech będzie ze maja poprawne relacje jeśli już czepiamy się słówek. To nic nie zmienia. I jedni i drudzy mogą ze sobą nie gospodarować i żyć na swoich pietrach jak w ogrebnych mieszkaniach. Wiec nie wiem na podstawie czego im odmówić kiedy widzę na własne oczy ze mieszkają oddzielnie i oddzielnie gospodarują. Widze tez ze nie moga do 30 listopada nadać adresu, a najprawdopodobniej tez w ogóle nie mogą. Wszystko jak w ustawie. Co powoduje zeby im odmawiac?
Nie moge tez znalezc nic o wydzielaniu lokali, ciagle w mojej ustawie jest o wyodrebnieniu adresu a nie lokalu....