Czy refundujecie część wynagrodzenia księgowej, kierownika z programu 500+ nie chodzi mi o dodatki ale o refundację części etatu? Bo ja mam coś takiego zrobić ale wychodzi na to, ze przed 500+ nie miałam pełnego etatu i nie byłam dociążona hahaha. A poza tym, czy dostałyście drogie księgowe jakiś dodatek specjalny do wynagrodzenia w związku z objęciem dodatkowych zadań 500+?
Wow 800 zł ja nic nie dostałam mam efektywniej pracować tak usłyszałam , jestem jednoosobowo w księgowości i do tej pory chyba nie przemęczałam się.Dodam, ze wypłata 500+ to około 1 mln miesięcznie. Pozdrawiam wszystkie księgowe
Nie mam żadnego pisma - przeksięgowuje to na podstawie zarządzenia dyrektora Ośrodka. A co do dodatku - to sama powiedziałam, że powinnam dostać, bo to kolejna "kolubryna". Nie żyjemy w czasach socjalizmu i mamy prawo żądać za swoją pracę zapłaty. Też jestem sama i dużo robię w domu - oczywiście to co można. Ale z drugiej strony - mam super szefową i przyznała mi rację, a wielkość dodatku to już sama ustaliła. Naprawdę - to niesprawiedliwe, że tylko dokładają pracy, i nic za tym nie idzie. W naszym środowisku też się mówi, że z 500+ mają robotę tylko pracownicy merytoryczni a o księgowości nikt nie wspomni. Trzeba samemu zawalczyć. Radzę wszystkim księgowym, które nie dostały dodatku zrobić tak jak ja - bo przecież nikt za nami się nie stawi. Życzę powodzenia !!!!!!!!!!
To nie chodzi o to, że ja nie rozmawiałam o swoim dodatku, ale jak ktoś nie chce dać dodatku to go nie da i tyle, a to prawda, ze merytoryczni mają zawsze najgorzej , eh szkoda słów. Niestety tak to jest, ze każdy widzi tylko swoja pracę i zawsze będzie narzekał a księgowa i tak zrobi to co do niej należy nawet jakby miała nocować w pracy, bo ma świadomość odpowiedzialności.