wynagrodzenie 300+, zadowolenie czy rozczarowanie - Dobry Start (300+)

Strona 12 z 22    [ Posty: 215 ]

Napisano: 20 sie 2018, 9:43

Właśnie dobry, niech zobaczą co się dzieje nie tylko w dużych miastach, ale przede wszystkim małych gminach, gdzie jedna osoba robi wszystko.

kiki88 pisze:no podobno zaplanowana była, ale powiem tak później pani sama powiedziała, ze zły termin wybrała bo razem ze składaniem wniosków
Kto pyta, nie błądzi.
MartaW
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2016, 12:09
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 21 sie 2018, 13:09

Czy ktoś z innego Ośrodka też będzie wysyłał pismo do ministerstwa z prośbą o kontrolę wynagrodzeń z dobrego startu? a może ktoś wysyłał takie pismo przy okazji 500 +
św-pomoc
Referent
Od: 17 wrz 2017, 17:59
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 21 sie 2018, 13:24

Zanim zaczniecie wysyłać pisma do ministerstwa o kontrolę wynagrodzeń choć odrobine przestańcie się ośmieszać i popisywać niekompetencją choćby takim właśnie pomysłem. Jakbyście jeszcze nie wiedzieli, to organem kontrolnym w stosunku do organów właściwych w zakresie realizacji zadań zleconych z zakresu administracji rządowej jest wojewoda, a nie minister. Jeśli więc już jakiś wniosek o kontrolę z informacjami o nieprawidłowościach chcielibyście wysyłać, to do wojewody (ewentualnie jedynie do wiadomości ministerstwa). Bo jeśli nawet nie znacie elementarnych regulacji dotyczących właściwości organów, to nawet grosz na obsługę to za dużo biorąc pod uwagę takie "kompetencje".
opsxyz22
Stażysta
Od: 24 sie 2017, 20:14
Zajmuję się: śr 500

Napisano: 21 sie 2018, 13:31

opsxyz22 pisze:Zanim zaczniecie wysyłać pisma do ministerstwa o kontrolę wynagrodzeń choć odrobine przestańcie się ośmieszać i popisywać niekompetencją choćby takim właśnie pomysłem. Jakbyście jeszcze nie wiedzieli, to organem kontrolnym w stosunku do organów właściwych w zakresie realizacji zadań zleconych z zakresu administracji rządowej jest wojewoda, a nie minister. Jeśli więc już jakiś wniosek o kontrolę z informacjami o nieprawidłowościach chcielibyście wysyłać, to do wojewody (ewentualnie jedynie do wiadomości ministerstwa). Bo jeśli nawet nie znacie elementarnych regulacji dotyczących właściwości organów, to nawet grosz na obsługę to za dużo biorąc pod uwagę takie "kompetencje".
Bardzo ale to bardzo dziękujemy koledze/koleżance za wyprowadzenie Nas z błędu. :D
św-pomoc
Referent

Napisano: 22 sie 2018, 7:09

opsxyz22 pisze:Zanim zaczniecie wysyłać pisma do ministerstwa o kontrolę wynagrodzeń choć odrobine przestańcie się ośmieszać i popisywać niekompetencją choćby takim właśnie pomysłem.
Jakbyś jeszcze nie wiedziało, albo nie śledziło dokładnie wątków, to z ministerstwa od początku zamieszania z 300+ przychodzą różne ciekawe pisma. m.in. dotyczące kontroli obszarów jakie nas interesują. I właśnie dzięki sygnałom z ośrodków, ministerstwo wie o sprawie i powiadomiło wojewodów i zleciło kontrole - także jak nie wiesz o co chodzi to się nie wtrącaj jak dorośli rozmawiają.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 22 sie 2018, 8:06

opsxyz22 pisze:Zanim zaczniecie wysyłać pisma do ministerstwa o kontrolę wynagrodzeń choć odrobine przestańcie się ośmieszać i popisywać niekompetencją choćby takim właśnie pomysłem. Jakbyście jeszcze nie wiedzieli, to organem kontrolnym w stosunku do organów właściwych w zakresie realizacji zadań zleconych z zakresu administracji rządowej jest wojewoda, a nie minister. Jeśli więc już jakiś wniosek o kontrolę z informacjami o nieprawidłowościach chcielibyście wysyłać, to do wojewody (ewentualnie jedynie do wiadomości ministerstwa). Bo jeśli nawet nie znacie elementarnych regulacji dotyczących właściwości organów, to nawet grosz na obsługę to za dużo biorąc pod uwagę takie "kompetencje".
opsxyz ty jeszcze żyjesz? jeszcze cie krety nie zjadły?
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 23 sie 2018, 15:47

św-pomoc
Referent

Napisano: 23 sie 2018, 16:19

Tylko czy ten monitoring coś da? Jeżeli trzeba będzie wykazać po prostu liczbę osób to się wykaże, bez wyszczególniania co kto robi i ile mu to zajmuje czasu. "Osoba realizująca" to bardzo szerokie pojęcie - każdy, kto jest zaangażowany w proces przyjmowania i rozpatrywania wniosków oraz wypłatę świadczeń. I tak najwięcej roboty ma pracownik przyjmujący i rozpatrujący - ale czy to będzie uwzględnione przy podziale środków, to zależy od bezpośredniego kierownictwa.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 23 sie 2018, 17:07

pewnie to nic nie da. U mnie w 500+ jest podobnie tak jak pisze koleżanka/kolega wyżej. Ja i koleżanka dostajemy minimalne wynagrodzenie a reszta kasy idzie na dodatki dla innych osób, którzy nie koniecznie mają coś wspólnego.
św-pomoc
Referent

Napisano: 23 sie 2018, 20:34

Ja nie mam dodatku do stałej pensji. Kierowniczka na początku coś mówiła, że dostanę w okolicy jesieni co nie co w formie premii. Więc czekam kiedy i ile. Jak mnie zaskoczą negatywnie, to następnym razem odpuszczę pomoc i już.
Zakładka
Praktykant
Od: 22 sie 2018, 9:57
Zajmuję się: zamówienia publiczne, pomoc administracyjna

Strona 12 z 22    [ Posty: 215 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x