kiki88 pisze:no podobno zaplanowana była, ale powiem tak później pani sama powiedziała, ze zły termin wybrała bo razem ze składaniem wniosków
wynagrodzenie 300+, zadowolenie czy rozczarowanie
- MartaW
- Referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Re: wynagrodzenie 300+, zadowolenie czy rozczarowanie
Właśnie dobry, niech zobaczą co się dzieje nie tylko w dużych miastach, ale przede wszystkim małych gminach, gdzie jedna osoba robi wszystko.
Kto pyta, nie błądzi.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Czy ktoś z innego Ośrodka też będzie wysyłał pismo do ministerstwa z prośbą o kontrolę wynagrodzeń z dobrego startu? a może ktoś wysyłał takie pismo przy okazji 500 +
-
- Stażysta
- Zajmuję się: śr 500
- Kontakt:
Zanim zaczniecie wysyłać pisma do ministerstwa o kontrolę wynagrodzeń choć odrobine przestańcie się ośmieszać i popisywać niekompetencją choćby takim właśnie pomysłem. Jakbyście jeszcze nie wiedzieli, to organem kontrolnym w stosunku do organów właściwych w zakresie realizacji zadań zleconych z zakresu administracji rządowej jest wojewoda, a nie minister. Jeśli więc już jakiś wniosek o kontrolę z informacjami o nieprawidłowościach chcielibyście wysyłać, to do wojewody (ewentualnie jedynie do wiadomości ministerstwa). Bo jeśli nawet nie znacie elementarnych regulacji dotyczących właściwości organów, to nawet grosz na obsługę to za dużo biorąc pod uwagę takie "kompetencje".
-
- Referent
- Kontakt:
Bardzo ale to bardzo dziękujemy koledze/koleżance za wyprowadzenie Nas z błędu.opsxyz22 pisze:Zanim zaczniecie wysyłać pisma do ministerstwa o kontrolę wynagrodzeń choć odrobine przestańcie się ośmieszać i popisywać niekompetencją choćby takim właśnie pomysłem. Jakbyście jeszcze nie wiedzieli, to organem kontrolnym w stosunku do organów właściwych w zakresie realizacji zadań zleconych z zakresu administracji rządowej jest wojewoda, a nie minister. Jeśli więc już jakiś wniosek o kontrolę z informacjami o nieprawidłowościach chcielibyście wysyłać, to do wojewody (ewentualnie jedynie do wiadomości ministerstwa). Bo jeśli nawet nie znacie elementarnych regulacji dotyczących właściwości organów, to nawet grosz na obsługę to za dużo biorąc pod uwagę takie "kompetencje".

- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jakbyś jeszcze nie wiedziało, albo nie śledziło dokładnie wątków, to z ministerstwa od początku zamieszania z 300+ przychodzą różne ciekawe pisma. m.in. dotyczące kontroli obszarów jakie nas interesują. I właśnie dzięki sygnałom z ośrodków, ministerstwo wie o sprawie i powiadomiło wojewodów i zleciło kontrole - także jak nie wiesz o co chodzi to się nie wtrącaj jak dorośli rozmawiają.opsxyz22 pisze:Zanim zaczniecie wysyłać pisma do ministerstwa o kontrolę wynagrodzeń choć odrobine przestańcie się ośmieszać i popisywać niekompetencją choćby takim właśnie pomysłem.
Walka z wiatrakami since 1998.
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
opsxyz ty jeszcze żyjesz? jeszcze cie krety nie zjadły?opsxyz22 pisze:Zanim zaczniecie wysyłać pisma do ministerstwa o kontrolę wynagrodzeń choć odrobine przestańcie się ośmieszać i popisywać niekompetencją choćby takim właśnie pomysłem. Jakbyście jeszcze nie wiedzieli, to organem kontrolnym w stosunku do organów właściwych w zakresie realizacji zadań zleconych z zakresu administracji rządowej jest wojewoda, a nie minister. Jeśli więc już jakiś wniosek o kontrolę z informacjami o nieprawidłowościach chcielibyście wysyłać, to do wojewody (ewentualnie jedynie do wiadomości ministerstwa). Bo jeśli nawet nie znacie elementarnych regulacji dotyczących właściwości organów, to nawet grosz na obsługę to za dużo biorąc pod uwagę takie "kompetencje".
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
-
- Referent
- Kontakt:
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Tylko czy ten monitoring coś da? Jeżeli trzeba będzie wykazać po prostu liczbę osób to się wykaże, bez wyszczególniania co kto robi i ile mu to zajmuje czasu. "Osoba realizująca" to bardzo szerokie pojęcie - każdy, kto jest zaangażowany w proces przyjmowania i rozpatrywania wniosków oraz wypłatę świadczeń. I tak najwięcej roboty ma pracownik przyjmujący i rozpatrujący - ale czy to będzie uwzględnione przy podziale środków, to zależy od bezpośredniego kierownictwa.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
-
- Referent
- Kontakt:
pewnie to nic nie da. U mnie w 500+ jest podobnie tak jak pisze koleżanka/kolega wyżej. Ja i koleżanka dostajemy minimalne wynagrodzenie a reszta kasy idzie na dodatki dla innych osób, którzy nie koniecznie mają coś wspólnego.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: zamówienia publiczne, pomoc administracyjna
- Kontakt:
Ja nie mam dodatku do stałej pensji. Kierowniczka na początku coś mówiła, że dostanę w okolicy jesieni co nie co w formie premii. Więc czekam kiedy i ile. Jak mnie zaskoczą negatywnie, to następnym razem odpuszczę pomoc i już.
Oprócz wynagrodzenie 300+, zadowolenie czy rozczarowanie - Dobry Start (300+) przeczytaj również:
Numeracja informacji 300+ w systemie Sygnity
Wniosek elektroniczny zlozony prawidlowo czy nie?
lekki stopień niepełnosprawności
ojciec rozwiedziony składa wniosek
weryfikacja świadczenia emp@tia
Szkoła społeczna czy przysługuje
szkoła przyspasabiająca do pracy
17 lat szkoła: Gimnazjum i liceum dla dorosłych
Studentka przed ukończeniem 20 roku życia
nie działa żadna usługa w CSIZS
inne powiadomienia przy wnioskach
wniosek elektroniczny przekazanym z innego ops w formie papi
czy powinnam przyznać świadczenie ...
Na jedno dziecko się nleży a na drugie nie - co robić?
osoby uczące się od 18 roku zycia zmiana szkoły
wniosek złożony papierowo odp email ?