wynagrodzenie za udział w pracy zespołu

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
~renata

Re: wynagrodzenie za udział w pracy zespołu

Post autor: ~renata »

,,Każdy członek Gminnej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych, otrzymuje wynagrodzenie (...) za niżej wymienione czynności:
a)udział w posiedzeniu komisji poza godzinami pracy etatowej,
b)udział w pracach zespołów roboczych,
c) udział w czynnościach kontrolnych punktów sprzedaży alkoholu,
d)dyżur w Punkcie Konsultacyjno- Informacyjnym,
e) inne prace, mające bezpośredni związek z realizacją zadań, określonych w Gminnym Programie Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych, należących do kompetencji Gminnej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych\'\'.
Do zadań gminy, zgdonie z ustawą o wychowaniu w trzeźwości należy, m.in. ,,udzielanie rodzinom, w których występują problemy alkoholowe, pomocy psychospołecznej i prawnej, a w szczególności ochrony przed przemocą w rodzinie\'\'.
Powyższe zapisy, o ile znajdują się w programie, moim skromnym zdaniem, dają podstawę do wynagrodzenia.
~...

Post autor: ~... »

ale w ustawie nic nie ma o wynagrodzeniu, a o wykonywaniu zadań w ramach obowiązków służbowych lub zawodowych i dlatego nie można wrzucić do programu zapisu o wynagrodzeniu zespołu
~renata

w ustawie o przeciwdziałaniu przemocy nie ma, ale w ustawie o przeciwdziałaniu alkoholizmowi jest. Rozważamy możliwość wynagradzania członków gminnej komisji. I taka możliwość jest, choć wszystko zależy od indywidualnego podejścia. Ja wskazałam tylko możliwość.
~....

Post autor: ~.... »

ale to są odrębne programy i odrębne komisje/zespoły
~renata

masz rację, to są dwa oddzielene programy, ale rozważamy możliwość zapłacenia członkowi komisji rpa, który będzie jednocześnie członkiem zespołu.
~Iza

Post autor: ~Iza »

To napisz jak rozwazyliście taka mozliwość,bo u nas powiedziano nam,że wynagrodzenie nie przysługuje.
~Piotrek 123

Post autor: ~Piotrek 123 »

burmistrz widząc sens w Zepołach Inter. Powołał mnie na koordynatora przeciwdziałania przemocy w rodzinie
( zarządzeniem) dzieki temu mam umowę zlecenie ( płaci mi za to 500 brutto).

pozostali członkowie bezpłatnie wg art 9a pkt 13
~renata

w komisji tworzymy podzespół ds. przeciwdziałania przemocy w rodzinie. Osoby będące w tym zespole, są jednocześnie powołane zarządzeniem do zespołu interdyscyplinarnego. W programie r.p.a /nie przemocowym/ jest zapis, że członkowi gminnej komisji rpa /nie członkowi zespołu interdyscyplinarnego/, przysługuje wynagrodzenie za ,,inne prace, mające bezpośredni związek z realizacją zadań, określonych w Gminnym Programie Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych, należących do kompetencji Gminnej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych\'\'. Przemoc będzie i w jednym programie i w drugim. Więc jeżeli członek komisji podejmuje czynności związane z przemocą, to można mu za to zapłacić. Sami tego nie wymyśliliśmy, podpowiedziano nam na jednym ze szkoleń.
ODPOWIEDZ