wynajmujący czy zarządca? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 09 cze 2022, 12:59

Kto w końcu ma potwierdzić dane we wniosku? Jest najem od osoby prywatnej i to z tą osobą najemca się rozlicza. A potem, w razie przyznania dodatku, do ktorego z nich go przekazywać - wynajmującego czy zarządcy
Wikkaa
Starszy referent
Od: 07 kwie 2017, 14:43
Zajmuję się: PS

Napisano: 09 cze 2022, 13:18

Wikkaa pisze:
09 cze 2022, 12:59
Kto w końcu ma potwierdzić dane we wniosku? Jest najem od osoby prywatnej i to z tą osobą najemca się rozlicza. A potem, w razie przyznania dodatku, do ktorego z nich go przekazywać - wynajmującego czy zarządcy
jeśli wniosek potwierdzi właściciel lokalu...wtedy wysyłasz dodatek na jego konto i to on jest zarządcą...u mnie dodatki idą do zarządcy (np spółdzielni) też przy lokalach wynajmowanych...zarządca potwierdza bez problemu i właściciel też się zgadza...natomiast ostatnio czytałam w lexie...że gdy się wynajmuje lokal...właściciel lokalu wniosek potwierdza i do niego przelewa się dodatek...on też jest odpowiedzialny za zaległości :?
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 13 cze 2022, 11:42

Czytałam to samo co "uśmieszek". Robię też tak samo jak "uśmieszek". Dopiero, gdy nie ma zarządcy zewnętrznego to przekazuję właścicielowi.
Klara27
Starszy referent
Od: 12 paź 2016, 13:25
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne

Napisano: 13 cze 2022, 12:19

Myśle, że w obydwu przypadkach nie ma błędu.
U mnie z reguły najem prywatny potwierdza właściciel mieszkania i to jemu przelewam dodatki.
młoda

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x