Wypłacają zaległości - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 29 maja 2014, 7:59

gosc pisze:ci co zlozyli oswiadczenia i wnioski 15 maja juz powinni dostac decyzje juz w polowie czerwca
Ale jest koniec maja, a nie połowa czerwca, czyli nie 'już' tylko za dwa tygodnie jeśli już. Dodatkowo ten termin można przedłużyć zgodnie z art.36 KPA, np. jeśli nie dostarczą nam szybko oprogramowania to na maszynie do pisania decyzji nie zrobimy. Ja już mam ponad 80 wniosków i około 50 wywiadów gotowych, a decyzji nie mogę wydawać. :roll:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 8:35

iks wspolczuje czytam ze oprogramowanie daje wam w plecy dolne hmm ale wiesz my kombinujemy jak zyc od roku jest wielkim upokorzeniem prosic na wszystko matke , wszyscy powinni podziekowac rzadowi ktory wydal ustawe wiedzac ze jest niezgodna z konstytucja i jeszcze czeka was nowy wyrok i chyba tez nastepne poprawki ja skladajac w 2011 donosilam tyle dokumentow ze dla mnie bylo szokiem jak ktos kto sie nie opiekuje chorym moze dostac swiadczenie na tzw. wnuczka
gosc

Napisano: 29 maja 2014, 10:42

Do Gość. Może ta wnuczka mieszkająca sama z babcią opiekująca się nią robi więcej niż ty przy niepełnosprawnej. Więc nie powtarzaj jak kwoka że wnuczka i wnuczki się nie opiekują. Bo nie masz o tym bladego pojęcia.
ola2536

Napisano: 29 maja 2014, 11:46

otóż to.wogle ci co nie mieszkają z chorą osobą wogle nie powinni być brani w pod uwage w ustawie.co to za opieka,a w nocy to co pies? takiej chorej może w nocy również cos sie stać ,czy wstanie czy toaleta,pić, różnie i ola ma racje taka opieka co sie nie mieszka z osobą chorą to nie opieka i tyle.
plka32

Napisano: 29 maja 2014, 12:02

Ja się np opiekuje dziadkiem i mieszka u mnie z rodzicami ale rodzice pracują od 7 do 15. Dziadek nie jest wstanie sam nawet podnieść się z łóżka nawet na nim usiąść. Może nie mam dużo obowiązków no ale to co robię to nie należy do przyjemnych. Jak wygląda mój dzień? Otóż wstaje o 8:30 mniej więcej idę sprawdzić co jest z dziadkiem czy śpi czy nie. Robie śniadanie mu potem podnoszę go z łóżka z myślą że nie spotkam niespodzianki w pampersie...super nie ma mija 1 minuta dziadek się załatwia po drodze do fotela wtedy juz pięknie nie jest. Nagle dziadek nie może się utrzymać na nogach i zsuwa mi się na łóżko i brudzi pościel. Kolejna robota i potem nowe kalesony ale co z tego za chwile się ze sika. Znów przebieranie mnie czeka. Zakładamy pampers tylko na noc bo to sika w nocy. A pampersy tanie jak wam wiadomo nie są. Mam 23 lata jestem wnuczkiem i co dalej wykorzystuje sytuacje i pobieram niesprawiedliwe pieniądze? Pozdrawiam i nie życzę wam tego.
nnassa

Napisano: 29 maja 2014, 12:23

ja również mam dziadka,mieszkam sama z dziadkiem,co prawda nie nosi pampersów i w miare sam sie podniesie lecz nie można zostawić na dłużej bo sie przewraca,traci równowage,zapomina wyłączyć gaz,ma różne dziwne pomysły itp.zależy jak kto jakim okiem na to spojrzy....
bożenka38

Napisano: 29 maja 2014, 14:28

Dzisiaj odebrałem decyzję. 30 mają mają środki być na koncie czyli jutro jest to kwota 5442,70 + 279,47. Przedmiotowej decyzji nadano rygor natychmiastowej wykonalności ze względu na szczególnie ważny interes strony. Zasiłek będzie wypłacany zgodnie ze złożona przez pana dyspozycja 30 mają 2014 r.
decyzja

Napisano: 29 maja 2014, 22:48

Jestem w szoku co to za marnotrawienie pieniędzy przyznawanie świadczeń osobom które nie mieszkają z niepełnosprawną. To żadna opieka. I takiego czegoś nie powinno być jeśli opiekunka i osoba niepełnosprawna nie mają tego samego adresu zameldowania nie ma żadnej opcji żeby przyznać. Tym co sprawują opiekę to nie przyznają mimo że mieszkają z niepełnosprawnym to pod pretekstem braku obowiązku alimentacyjnego odmawiają a jak chodzi o dochodzące córeczki synków to jest ok. Żygać się chce na takie osoby i pracowników którzy przyznaja
ola2536

Napisano: 30 maja 2014, 0:10

W OPS w moim miasteczku powiedziano mi,że wypłata nastąpi około połowy lipca :cry:
anka 71

Napisano: 30 maja 2014, 8:08

otóż to.ten kto nie meszka z osobą niepełnosprawną nie ma opieki i tyle! i niech szanowni politycy z to sie wezmą.
lotka

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x