już raz Ci o tym pisałam, mieli prawo zmienić ustawę, ale zrobili głupotę wygaszając stare decyzje, gdyby zostawili prawa nabyte to do dzisiaj byś miała niestety 520 zł, bo na nowe świadczenie się nie kwalifikujesz
Kati ma rację. Iks Ty naprawdę musisz mieć anielska cierpliwość. Ja skończyłam polemikę z tą pania i nie mam zamiaru w ogóle reagować na jej wpisy i zaczepki. radzę Ci, dla własnego zdrowia psychicznego, zrób to samo.
Za późno Ale ja na szczęście mam przefantastyczne koleżanki w sekcji więc zawsze jak trzeba wesprą dobrym słowem kiedy tracę siły czy uspokoją jak zaczynam kląć pod nosem Z takim wsparciem to naprawdę dyskutuję na pełnym luzie
\"już raz Ci o tym pisałam, mieli prawo zmienić ustawę, ale zrobili głupotę wygaszając stare decyzje, gdyby zostawili prawa nabyte to do dzisiaj byś miała niestety 520 zł, bo na nowe świadczenie się nie kwalifikujesz\"
Ta? A na jakiej podstawie tak twierdzisz?
Iks , do zdan wyrwanych z kontekstu wszystko można udowadniac, a tym bardziej to co jest dla nas wygodne. Nawet tworzyć nowe teorie.
Co ma źle sformułowany wniosek, do tego, ze trybunał nie orzekał co do kwoty?
Trybunał orzekał konkretnie do tego, do czego zostało wygaszone prawo, w wiec swiadczenia pielęgnacyjnego, tak jak i niekostytucyjne przepisy mówiły o wygaszeniu prawa do swiadczenia pielegnacyjnego , a nie jakiejś tam kwoty.
A skopany wniosek ma tylko takie znaczenie, ze gdyby wniosek nie był skopsany, to o swoje swiadczenia moglibysmy występować na zasadzie wznowienia postępowania z art 145 kpa, a że jest skopsany, to musimy czekać na stworzenie przepisów przywracajacych nam świadczenie pielęgnacyjne.
Także twoje tłumaczenia sa skierowane ale do i.d.i.o.t.ó.w. Oni moze dadzą sie na to nabrac.
\'do zdan wyrwanych z kontekstu wszystko można udowadniac\'
Ty te zdania wyrywasz nawet nie z kontekstu, tylko z własnych urojeń \'cytując\' w kółko \'przywrócenie praw nabytych tj. prawa do świadczenia pielęgnacyjnego\' - nie ma czegoś takiego.
\'a nie jakiejś tam kwoty\'
No właśnie dokładnie i konkretnie świadczenia w danej kwocie - i daną kwotę otrzymacie z powrotem. A do śp w wysokości 620 zeta i dodatków doń nie nabyliście nigdy praw, bo po 1 lipca one przysługują rodzicom na chore dzieci - es tut mir leid. Dlatego odniesienie do ustawy w brzmieniu na dzień 31 grudnia 2012r.
\'o swoje swiadczenia moglibysmy występować na zasadzie wznowienia postępowania z art 145 kpa\'
Mogłaś też oblać się benzyną i podpalić przed sejmem - taki sam efekt. Znaczy kasy żadnej byś na tej podstawie raczej nie dostała.
\'to musimy czekać na stworzenie przepisów przywracajacych nam świadczenie pielęgnacyjne.\'
No to sobie poczekacie I raczej się nie doczekacie. Buziaki !