WYTYCZNE DO 6000 DLA ZESPOŁÓW INTERDYSCYPLINARNYCH - Księgowość

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 03 kwie 2025, 10:54

mgops7 pisze:
02 kwie 2025, 15:10
u nas bez umowy, kasa już przyszła (śląskie)
A kiedy otrzymaliście kasę woj.śląskie
Ula1
Referent
Od: 29 sty 2021, 11:54
Zajmuję się: Ksiegowość

Napisano: 03 kwie 2025, 14:07

Ula1 pisze:
03 kwie 2025, 10:54
mgops7 pisze:
02 kwie 2025, 15:10
u nas bez umowy, kasa już przyszła (śląskie)
A kiedy otrzymaliście kasę woj.śląskie
u mnie 20 marca, a do gminy kiedy wpłynęło to nie wiem
mgops7
Podinspektor
Od: 13 paź 2017, 13:51
Zajmuję się: płace, księgowość

Napisano: 08 maja 2025, 11:00

Czy mogę prosić o wytyczne dla województwa mazowieckiego. Mail: jessie.ops@interia.pl
Jessie
Starszy referent
Od: 19 mar 2017, 13:42
Zajmuję się: FIN

Napisano: 08 maja 2025, 11:36

Dzień dobry,
poproszę o wytyczne z woj. mazowieckiego na adres agnieszkala@op.pl
z góry dziękuję
[/quote]
olaola
Stażysta
Od: 06 cze 2017, 11:22
Zajmuję się: fa

Napisano: 09 maja 2025, 8:59

Podbijam. Niech ktoś poratuje bardzo proszę, wrzuci tutaj lub prześle na pocztę.
Jessie
Starszy referent
Od: 19 mar 2017, 13:42
Zajmuję się: FIN

Napisano: 09 maja 2025, 10:42

Dzień dobry, bardzo proszę mgops7 o maila z wytycznymi dla województwa śląskiego na adres: szula.miroslawa@gmail.com. Z góry dziękuję.
Księgowaops83
Praktykant
Od: 09 maja 2025, 10:31
Zajmuję się: Księgowa

Napisano: 12 maja 2025, 9:14

ja otrzymałam takie, woj lubeslkie

"Pani/Pan
Prezydent Miasta/WójUBurmistrz wszyscy
W związku z pojawiającymi się wątpliwościami, dotyczącymi wydatkowania środków przyznanych na funkcjonowanie zespołów interdyscyplinarnych uprzejmie informuję, że zgodnie ze stanowiskami Departamentu do spraw Równego Traktowania w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 stycznia i 20 marca 2025 r. środki, o których mowa wyżej, mogą zostać przeznaczone na obsługę biurową (np. na pokrycie kosztów korespondencji prowadzonej w ramach zadań zespołu inredyscyplinarnego), na utrzymanie i eksploatację pomieszczeń czy też pokrycie kosztów związanych z zakupem i utrzymaniem sprzętu komputerowego wraz z akcesoriami oraz zakupu licencji programu służącego do pracy członków zespołów interdyscyplinarnych. Możliwe jest również dokonanie zakupu sprzętu i wyposażenia biurowego, np. krzeseł, szafek, ekspresu do kawy oraz finansowanie poczęstunku i napoi podczas posiedzeń zespołu dla jego członków.
Ponadto, środki te mogą zostać przeznaczone na finansowanie dodatków specjalnych/motywacyjnych/zadaniowych wraz z pochodnymi dla członków zespołów interdyscyplinarnych będących przedstawicielami jednostek organizacyjnych pomocy społecznej. W ocenie Departamentu do spraw Równego Traktowania przyznanie tego rodzaju dodatków pracownikom socjalnym jest uzasadnione ich dodatkowym obciążeniem w związku z nałożonym na ośrodek pomocy społecznej obowiązkiem obsługi organizacyjno-technicznej i finansowej zespołu interdyscyplinarnego. Uzasadnione jest także przyznawanie tego rodzaju dodatków przedstawicielom innych służb będących członkami zespołów przez ich pracodawców, w związku z dodatkowym obciążeniem związanym z udziałem w jego pracach.
Zdaniem Departamentu nie wydaje się być możliwa organizacja z wykorzystaniem tych środków szkoleń dla członków zespołów interdyscyplinarnych i grup diagnostyczno-pomocowych.
Ostateczny sposób ustalenia form i zasad ich przyznawania Departament pozostawia jednak w gestii dyrektorów jednostek organizacyjnych pomocy społecznej.
Biorąc powyższe pod uwagę, zwracam się z prośbą o przekazanie niniejszego pisma kierownikom pdległych Państwu jednostek."
xxx100
Referent
Od: 15 paź 2018, 9:53
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 12 maja 2025, 9:55

A w jakiej wysokości przyznajecie dodatki dla członków zespołu interdyscyplinarnego; w równej wysokości czy za obecność ?
Dd1000
Praktykant
Od: 09 gru 2024, 10:26
Zajmuję się: księgowość

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem