Wywiad środowiskowy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 30 sty 2025, 13:51

nowa13 pisze:
30 sty 2025, 11:16
A co w takiej sytuacji we wniosku o dodatek jedynym dochodem z ostatnich 3 miesięcy jest gospodarstwo rolne a z wywiadu wynika, że Strona była zagranicą przez okres 5 miesięcy i ze ma oszczędności w wysokości 10 000zł (z tego tytułu) i samochód osobowy z 2010r. Dodam, że dochodu z pracy z zagranicy nie mogę uwzględnić gdyż było to wcześniej, czy mam przyznać czy odmówić z uwagi na posiadane zasoby pieniężne. PROSZE o POMOC
Nikt nie da Ci jednoznacznej odpowiedzi, rażącą dysproporcję trzeba udowodnić i dobrze opisać.
Osobiście, ostatnio nie szczypię się i oszczędności powyżej 10 tys. skutkują u mnie decyzją odmowną. Mają środki, by ponosić opłaty, chociaż przez jakiś czas.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 31 sty 2025, 8:41

dziękuję bardzo za odpowiedź :-) a czy mogłabym prosić jakieś przykładowe uzasadnienie takiej decyzji :D
nowa13
Praktykant
Od: 20 mar 2017, 23:43
Zajmuję się: DM,DE ŚW.R

Napisano: 31 sty 2025, 9:57

Wnioskodawca wczoraj złozył wniosek, wktorym oswiadczyl ze mieszka sam natomiast w wydatkach jest wpisane 2 osoby za smieci. Zarzadca przez rozmowe tel. potwierdzil ze placi za dwie osoby i jesli jest inaczej i mieszka sam to zeby to zglosil. Wnioskodawca twierdzi ze sam mieszka od 5 lat i wyglada na to ze mowi prawde, a corka zupelnie w innym miejscu tylko tam nie jest ujeta w oplatach wiec ona za nia placi. Co w takiej sytuacji robicie ? czy wystarczy oswiadczenie wnioskodawcy. Na wywiad srodowiskowy jest juz malo czasu.....
Mikolaze
Referent
Od: 05 lis 2021, 20:42
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x