Wywiad z dłużnikiem.....hmmm? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 5    [ Posty: 43 ]

Napisano: 25 lut 2014, 19:17

\'udać się w środowisko zobaczyć\'

Nie masz podstaw/prawa/obowiązku. Jak chcesz to prywatnie po pracy możesz na spacer iść.

\'dziwne ja lepiej sprawdze czy dłużnik tam mieszka\'

A jak to sprawdzisz? Działasz w zakresie ustawy - dwukrotnie awizowane = doręczone, jedziesz dalej z postępowaniem. Jakbyś miała 300 dłużników to też będziesz za każdym chodzić? No weź... to nie pomoc społeczna, tu nie ma \'środowisk\' tylko strony postępowania.
~Iks

Napisano: 26 lut 2014, 9:42

\'w przyszłym tyg. mam 2 sprawy w sądzie obecność obowiązkowa. \'

Coś źle zrobiłaś.

Niczego złego nie zrobiłam, poprostu u nas tak jest, że prokurator życzy sobie, żebym była przesłuchiwana przez policję, a że w naszej gmnie już nie ma policji to muszę jeździć 10 km w jedną stronę na jakieś głupie przesłuchania. Następnie jeśli prokurator przekazał sprawę do sądu, to sąd wzywa mnie w charakterze świadka i muszę jechać ponad 30 km, żeby powiedzieć, że dłużnik nie wpłaca zaległości i nie stawia się na wywiad.
~Julka

Napisano: 26 lut 2014, 9:58

to nie lubisz wycieczek
~ja

Napisano: 26 lut 2014, 10:03

Ok wszczynam postępowanie w sprawie uznania dłużnika za uchylającego sie wydaje decyzję i wysyłam do Komornika pismo co dalej po kolei?
~Nowa

Napisano: 26 lut 2014, 10:08

\"to nie lubisz wycieczek \"

Oczywiście, że lubię, jestem zachwycona jak dostaję pismo z sądu, bo policjanci to zazwyczaj dzwonią do mnie.
~Julka

Napisano: 26 lut 2014, 10:21

A tak na poważnie to trzeba zrobić tak jak pisze IKs. Zadne wizyty u dłużnika. Czysta procedura i tyle.
~ja

Napisano: 26 lut 2014, 10:24

Po wydaniu decyzji o uznaniu dlłużnika za uchylającego się co dalej robicie?
~Marta

Napisano: 26 lut 2014, 10:38

ja czekam aż się uprawomocni, i po kolei wniosek do starosty i prokuratury...
~Basia

Napisano: 26 lut 2014, 15:25

Nowa i później co do starosty o aktywizacje i do prokuraturu a później co???? ustalić komornika?
~Nowa

Napisano: 26 lut 2014, 15:49

wniosek do starosty o zatrzymanie prawa jazdy i do prokuratury o ściganie za przęstepstwo i tyle. O co Ci chodzi z tym komornikiem?
~Julka

Strona 2 z 5    [ Posty: 43 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x