podajcie jakis wzór pisma albo decyzji na umieszczenie w schronisku i pokrycie kosztow pobytu i posiłku. Czy potrzeba na to deczję czy wystarcza samo pismo kierujące do schroniska!
pomoc w formie schronienia decyzją/to nocleg plus gorący posiłek/ w domu nie mam decyzji na wzór, a w pracy obecnie nie mam dostępu do internetu ponieważ dostałam komputer, ale brak już miejsca do sieci. Może, ktoś sympatyczny się odezwie i przesle Ci wzór decyzji
każda Gmina ma inaczej spytaj sie swojego kierownictwa. we Wroclawiu to jest oszustwe podopieczni z wrocławia nie muszą płacić i tak ich zmuszają do płacenia 300,.zł miesięcznie podopieczni nazywają ich KRZYŻOwcami. i to jest straszne nie zgłaszają swojej dyrekcji będą usunieci ze schronisko . I Bóg z Wami !!!!! Miasto ich sponsoruje, ale oni tego nie wiedzą i społeczeństwo nie wie , że gmina Wrocław przekazuje wielkie pieni adze zwłaszcza na Br, Alberta, który się w grobie przewraca, za ich oszustwa. Pieniądze od niech dla ludzi potrzebującvych, tylko mna obsługujących ich. Powinna być kontrola !!!!!! płace podatki tez nie wie, że ich pieniadze ida na kierownictwo, opiekunów , a nie dla osób potrzebujacych pomocy,
~Bebe: decyzję z OPS podpisuje bezdomny na schronienie /w tym gorący posiłek/ zdarza się, że bezdomny wyjechał do rodziny czy ,, wyjście dwa trzy dni,, i wtedy podpisuje dyrektor schroniska, ale jak widzę bezdomnego to informuję o przyznanej mu formie pomocy. Pieniądze idą na konto schroniska i zawsze ja jako pracownik socjalny mam prawo sprawdzić jak i na jaki cel zostały wydatkowane pieniądze. Jeślibym natrafiła na sytuację, że mimo umowy z OPS-em , opłaty przez nas zmusza się bezdomnego do dopłacania za schronienie to bym wzięła oświadczenie od bezdomnego, że dodatkowo musi opłacać i powiadomiłabym prokuraturę z prośbą o zbadanie sytuacji ponieważ jest podejrzenie o wyłudzenie pieniędzy. Jeśli natomiast klient posiada jakieś źródło dochodu/renta. emerytura , praca/ ma opłacić sam schronienie , a my możemy pomóc celowo lub okresowo/ też mogę sprawdzić czy te pieniądze były wydatkowane zgodnie z decyzją.