wzór zawiadomiwnienia przed odmowa ma ktos? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 4 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 10 sty 2023, 8:59

Maxima pisze:
09 sty 2023, 16:26
Jeśli dokumentacja składa się tylko z dokumentów złożonych przez stronę, to nie widzę powodu by powiadamiać o zebraniu materiału dowodowego i konieczności zapoznania się z nim. Natomiast, jeśli zdobyliśmy też inne dowody, nieznane stronie, to jak najbardziej zawiadomienie nalezy wysłać.
My też tak działamy, zawiadomienie wysyłamy tylko jeśli mamy dokument, których nie dostarczyła strona.
Montana1
Stażysta
Od: 03 gru 2020, 9:23
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne , Karta Dużej Rodziny

Napisano: 23 sty 2023, 15:45

Ja nie daję zawiadomień przed odmową, miałam kilka odwołań do SKO i nikt się nie uczepił że tego nie ma ;)
aneta2021
Praktykant
Od: 09 kwie 2021, 11:32
Zajmuję się: ŚR,ST,DM

Napisano: 23 sty 2023, 16:19

Mikolaze pisze:
10 sty 2023, 8:50
Maxima pisze:
Jeśli dokumentacja składa się tylko z dokumentów złożonych przez stronę, to nie widzę powodu by powiadamiać o zebraniu materiału dowodowego i konieczności zapoznania się z nim. Natomiast, jeśli zdobyliśmy też inne dowody, nieznane stronie, to jak najbardziej zawiadomienie nalezy wysłać.
dzięki wielkie, też tak myśle.... ale zaczełam się zastanawiac - wnioskodawca złozył wniosek i deklaracje wraz z dokumentami potwierdzajacymi dochod, dodatek ma przyznany ale i tak chce sie odwolac bo nie podoba mu sie to co uwzglednilam do dochodu
ale że jak....?? to co TY uwzględniłaś do dochodu? To wnioskodawca składa, wypełnia i podpisuje deklarację...
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 27 cze 2024, 12:08

Maxima pisze:
23 sty 2023, 16:19
Mikolaze pisze:
10 sty 2023, 8:50
Maxima pisze:
dzięki wielkie, też tak myśle.... ale zaczełam się zastanawiac - wnioskodawca złozył wniosek i deklaracje wraz z dokumentami potwierdzajacymi dochod, dodatek ma przyznany ale i tak chce sie odwolac bo nie podoba mu sie to co uwzglednilam do dochodu
ale że jak....?? to co TY uwzględniłaś do dochodu? To wnioskodawca składa, wypełnia i podpisuje deklarację...
sami to wpisali natomiast po powrocie do domu przemysleli i telefonicznie poinformowali ze sie z tym nie zgadzaja jednaj
Mikolaze
Referent
Od: 05 lis 2021, 20:42
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe

Napisano: 27 cze 2024, 14:27

aneta2021 pisze:
23 sty 2023, 15:45
Ja nie daję zawiadomień przed odmową, miałam kilka odwołań do SKO i nikt się nie uczepił że tego nie ma ;)
Dokładnie tak. Moja praktyka jest taka, że jesli nie zdobyłam żadnych dokumentów oprócz tych dostarczonych przez wnioskodawcę - nie piszę zawiadomienia. Natomiast jesli wystosowałam jakieś dodatkowe pisma, np. do zarządcy czy pracodawcy i wnioskodawca ich nie widział, to owszem, piszę wezwanie do stawienia się aby zapoznał się z materiałem dowodowym i umożliwiam mu wypowiedzenie się przed wydaniem decyzji. A druga sprawa, to na ogół i tak nie korzystają z tej możliwości.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 27 cze 2024, 15:15

ja zawiadomienie z art 10 par 1 kpa wysyłam tylko przed decyzja odmowną...tak na wszelki wypadek bez względu na to...czy wnioskodawca sam wszystko dostarczył z wnioskiem, czy też coś nowego wpłynęło...tak na szkoleniu mówiono...tak mi radca podpowiedział...tak też robię :)
przed pozytywną tylko wysyłam jeśli faktycznie uzyskałam nowe dane
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 08 lip 2024, 8:36

proszę bardzo o przsłanie zawiadomienia [email protected]
kasia.f
Stażysta
Od: 10 cze 2021, 13:50
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, zamówienia publiczne,
pomost