A co właściwie przyznajecie:
opcja 1: jednorazowe świadczenie z tytułu urodzenia dziecka, u którego zdiagnozowano ciężkie i nieodwracalne upośledzenie albo nieuleczalną chorobę zagrażającą jego życiu, które powstały w prenatalnym okresie rozwoju dziecka lub w czasie porodu,
czy
opcja 2: jednorazowe świadczenie z tytułu urodzenia dziecka, u którego zdiagnozowano ciężkie i nieodwracalne upośledzenie, które powstało w prenatalnym okresie rozwoju dziecka?
Wzory decyzji
-
- Referent
- Zajmuję się: PS,ŚW,FA,ŚR
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Św
- Kontakt:
Re: Wzory decyzji
1. Przyznaje Pani .................... jednorazowe świadczenie w wysokości 4000 zł. (cztery tysiące złotych) z tytułu urodzenia w dniu .................... dziecka ...................., u którego zdiagnozowano nieuleczalną chorobę zagrażającą jego życiu, która powstała w prenatalnym okresie rozwoju dziecka.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DM/DE/KDR
- Kontakt:
odpowiedz w sprawie przyznania
opsik28 pisze:A co właściwie przyznajecie:
opcja 1: jednorazowe świadczenie z tytułu urodzenia dziecka, u którego zdiagnozowano ciężkie i nieodwracalne upośledzenie albo nieuleczalną chorobę zagrażającą jego życiu, które powstały w prenatalnym okresie rozwoju dziecka lub w czasie porodu,
czy
opcja 2: jednorazowe świadczenie z tytułu urodzenia dziecka, u którego zdiagnozowano ciężkie i nieodwracalne upośledzenie, które powstało w prenatalnym okresie rozwoju dziecka?
Jak dla mnie opcja 1, ja nawet nie wiem czy wolno nam modyfikować nazwę świadczenia. U nas przykład lekarz wypełnił zaświadczenie itd stwierdził powyższy fakt ale nie wskazywał dokładnie kiedy powstało to czy w okresie prenatalnym czy w trakcie porodu, a zaświadczenie wydane przez niego jest w 100% poprawne.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Oprócz Wzory decyzji - Wsparcie kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem” przeczytaj również:
poradnik za życiem dot. asystentury rodziny
Ważne i pilne!!
za zyciem
Mam takie zaświadczenie od nenatologa
Był becik - zaświadczenie
umowa z NFZ proszę pomózcie
lekarz
Czy są ustawy zmieniające "Za życiem"?
dodatek za zycie
sprawozdanie za życiem
zespół Downa stwierdzony po urodzeniu?
wnioski