Za zgodność - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 13 maja 2014, 13:45

Czy potwierdzacie dokumenty klientów za zgodność z oryginałem np., kopie rachunku, aneksu , decyzji itp....
Iza II

Napisano: 13 maja 2014, 14:01

ja potwierdzam, bo skoro widze oryginał to jest to oczywiste, ze musze potwierdzic za zgodność
Bożena1303

Napisano: 13 maja 2014, 14:12

Słyszałam, ze nie potwierdzamy dokumentów, potwierdza organ wydający, czy to prawda? Odezwijcie się!!!!!!!!!
IzaII

Napisano: 14 maja 2014, 8:36

Dużo zależy od celu, jakiemu ma służyć, komu, jakiej rangi dokument, kto wystawił, a także od innych okoliczności. W zależności od tego można czasem potwierdzić samemu, lepiej jednak zadbać o kogoś innego: koleżankę, sekretarkę, sekretarza, wójta/burmistrza, radcę prawnego, wreszcie notariusza. Tego ostatniego z reguły nikt nie zakwestionuje. Podpis wójta czy sekretarza uznają raczej we wszystkich innych podobnych urzędach, ale mojego to niekoniecznie.

Sprawę reguluje w jakim stopniu Kpa, w art. 76a.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 14 maja 2014, 9:16

Mam na myśli dokumenty które dołącza wnioskodawca do dodatku mieszkaniowego , czy te właśnie potwierdzamy za zgodność? Potwierdzacie , czy nie??????
IZAII

Napisano: 14 maja 2014, 9:31

My owszem, te ważniejsze (np. kopie umów) standardowo u sekretarza lub wójta/burmistrza, rozliczenia energii zostawiamy z reguły w oryginale - i to właściwie wszystko.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x