zakład karny a wniosek o podjęci działań - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 14 gru 2021, 13:02

Jestem OWW, przyznaje świadczenia wierzycielowi, na zaświadczeniu o bezskuteczności komornik informuje, że dłużnik w zakładzie karnym.
Informacji o przyznanych świadczeniach nie wysyłam zostawiam w aktach a czy wysyłam wniosek o podjęcie działań do OWD? czy czekam aż wyjdzie na wolność i dopiero wysyłam?
młoda

Napisano: 15 gru 2021, 11:14

Napisz do ZK wniosek czy ten dłużnik faktycznie tam przebywa, kiedy zamierzają go wypuścić oraz prośbę o podanie adresu, który dłużnik poda gdy będzie wychodzić i daty opuszczenia ZK, . Może się okazać że poda inny adres niż ten który masz w aktach. Jak naczelnik ZK odpisze ci że dłużnik faktycznie tam jest to wysyłasz mu na adres ZK informację o przyznanych świadczeniach z FA. A jak wyjdzie to dopiero wniosek o podjęcie działań do OWD gdzie się ulokuje.
1qaz
Stażysta
Od: 20 mar 2020, 14:43
Zajmuję się: FA, ŚW

Napisano: 16 gru 2021, 10:30

Informację o przyznanych świadczeniach wysyłam tylko na adres zamieszkania, jeśli jest znany. Do ZK nie wysyłam. A z wnioskiem się wstrzymamy tak jak mówisz. Dzięki.
młoda

Napisano: 17 gru 2021, 9:31

młoda pisze:
16 gru 2021, 10:30
Informację o przyznanych świadczeniach wysyłam tylko na adres zamieszkania, jeśli jest znany. Do ZK nie wysyłam. A z wnioskiem się wstrzymamy tak jak mówisz. Dzięki.
do Zk tez wysyłamy info o przyznanych świadczeniach oraz o zobowiązaniach wobec Skarbu Państwa
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x