zakończenie asystentury przeprowadzka - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 22 paź 2015, 9:15

Witam mam taki problem pracuje z rodziną w której żona wyprowadza się od męża wraz z nieletnimi dziećmi idzie do innego mieszkania, co w takim przypadku, zamknąć współpracę z jej mężem i pełnoletnimi synami czy mam jeździć do jednego domu i drugiego?
martuska

Napisano: 23 paź 2015, 11:20

Hej :)

Musisz sama zastanowić się czy istnieje konieczność współpracy z matką i dziećmi i ojcem i dziećmi pełnoletnimi. Myślę, że decydujące słowo powinna w tej sytuacji mieć kierownik OPS.
Jednak w tej sytuacji myślę, że nadal powinnaś kontynuować działania z matką z którą są niepełnoletnie dzieci. Z racji tego, że z ojcem pozostali synowie pełnoletni Ty tam nie masz dużego pola manewru, więc po prostu napisz notatkę o rodzieleniu rodziny i odwiedzaj\współpracuj z matką.

Pozdrawiam Marta
Martitka
Praktykant
Od: 11 paź 2015, 16:58
Zajmuję się:

Napisano: 25 paź 2015, 18:53

dziekuje za informacje :)
martuska

Napisano: 26 paź 2015, 11:02

Również kontynuowałabym współpracę tylko z matką. Prawdopodobnie potrzebna jest zmiana planu współpracy. W takiej sytuacji dobrze by było, żeby pracownik socjalny napisał krótką notatkę o zmianie sytuacji życiowej rodziny w w związku z czym wnosi o objęcie asystenturą tylko klientki. Miałabyś jakąś tam podkładkę, że była to decyzja skonsultowana z PS i kierownictwem OPS. Tyle, że wiadomo jak to jest. Ja bym się pewnie takiej notatki nie doprosiła.

Pozwolę sobie podpiąć się ze swoim pytaniem, bo temat podobny.

Rodzina, z którą współpracuję podjęła decyzję o przeprowadzce poza teren naszej gminy. Wyjeżdżają za miesiąc. Nie było to w żaden sposób ujęte w planie choć motywowałam ich do tego. Nasz plan obowiązuje do końca miesiąca. Jego postanowienia już nie zostaną zrealizowane Co teraz? Pisać jakąś aktualizację w związku z przeprowadzką (są w końcu różne formalności do pozałatwiania, tyle, że będą je załatwiać mieszkając już tam, więc raczej nie pomogę) czy po wygaśnięciu październikowego planu po prostu napisać notatkę o zakończeniu współpracy z powodu zmiany miejsca zamieszkania?
Monti

Napisano: 27 paź 2015, 12:47

Witaj:)
wystarczy notatka o zakończeniu współpracy z powody wyprowadzenia się rodziny poza terem gminy:)

pozdrawiam:)
Martitka
Praktykant
Od: 11 paź 2015, 16:58
Zajmuję się:

Napisano: 28 paź 2015, 10:31

Dziękuję, Martitko:)
Monti

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny