Witam.
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć do czego służy załącznik ZSW-04 (wysokość składek na ubezpieczenie zdrowotne) i kto musi załączać ten załącznik??
Jest jakiś, jak tylko zdecydujesz się na odrobinę wysiłku i poszukasz w ustawie o ŚW to na pewno znajdziesz.Aga2 pisze:DziękiA jest na to jakiś artykuł??
monis pisze:OŚWIADCZENIE WNIOSKODAWCY O WYSOKOŚCI JEGO SKŁADEK NA UBEZPIECZENIE ZDROWOTNE ALBO SKŁADEK CZŁONKA RODZINY W ROKU KALENDARZOWYM POPRZEDZAJĄCYM OKRES NA JAKI USTALANE JEST PRAWO DO ŚWIADCZENIA WYCHOWAWCZEGO - oświadczenie dotyczy tylko osób, które mają opłacone składki zdrowotne od dochodów z tytułu emerytury lub renty w KRUS
Nawet jak będziesz miała kwotę różną od zero i kod 25 00, 25 01, 09 40, 09 41, 26 00 i 26 01 to i tak pisemnie występujesz do ZUS.POCAHONTAS pisze:a tych dot. rent i emerytów ZUS to Empatia juz bedzie dobrze drukować, a nie ZERO?
RR pisze:Nawet jak będziesz miała kwotę różną od zero i kod 25 00, 25 01, 09 40, 09 41, 26 00 i 26 01 to i tak pisemnie występujesz do ZUS.POCAHONTAS pisze:a tych dot. rent i emerytów ZUS to Empatia juz bedzie dobrze drukować, a nie ZERO?
Możecie wrzucić tutaj taki wzór ?nowa11 pisze:a powiedzcie mi, dajecie do podpisu wnioskodawcy takie oświadczenie,że sytuacja rodzinna nie uległa zmianie i dokumenty złożone w poprzednim okresie zasiłkowym są aktualne? koleżanka z ZR wymaga, więc nie wiem czy też to drukować