Założenie centralnego ogrzewania przez gminę. - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 18 sty 2018, 18:50

Rodzina latami otrzymywała celówkę na zakup opału - mieli piece kaflowe. Teraz gmina zlikwidowała im piece i założyła c.o. Klient złożył podanie o celówkę na częsciowe pokrycie kosztów ogrzewania mieszkania c.o. Mieliście taki przypadek? Bo najpierw zaoponowałam, ale facet wykłóca się, że co mnie za różnica czy ogrzewa piecami czy centralnych, a na centralne go nie stać, a gmina założyła, bo ustawa antysmogowa...Zakręciłam się. Będę rozmawiać z kierowniczką po niedzieli, ale ciekawa jestem, co u Was na ten temat.
Mirabelka
Referent
Od: 19 cze 2017, 16:34
Zajmuję się: PS

Napisano: 12 gru 2018, 16:10

Trudna sytuacja. To może czas na dofanansowanie do pieca 5 klasy? Są na to fundusze. Przeczytaj: https://filar-instalacje.pl/jak-uzyskac ... 2018-roku/
Damian91
Praktykant
Od: 12 gru 2018, 16:05
Zajmuję się: Doradztwem

Napisano: 12 gru 2018, 22:32

Chodzi o koszty na C.O. doliczone do czynszu? Jeśli tak, to od tego jest dodatek mieszkaniowy, który uwzględnia koszty ogrzewania.
My przyznajemy celówki na ogrzewanie w przypadku prądu, gazu, opału, pod warunkiem, że te koszty nie są doliczane do czynszu. Jeśli w czynszu wliczone jest C.O. to nie ma szansy u nas na taką celówkę, chyba że sytuacja klienta/rodziny jest dramatyczna, no spowodowana wysokimi kosztami leczenia, rehabilitacji etc.
Przyjaciółka
Stażysta
Od: 19 paź 2016, 23:10
Zajmuję się:

Napisano: 13 gru 2018, 8:03

My przyznajemy zas. celowe na OGRZANIE mieszkania. Dotyczy opału, energii, gazu itp. Klienci nie mogą marznąć :)
DSZ
Referent
Od: 08 mar 2017, 14:21
Zajmuję się: PS

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x