Witam mam klientkę, która ma w toku koordynację z lat ubiegłych i jeszcze obecnego 2013/2014 w toku, międzyczasie się rozwiodła i ma zasądzone alimenty. ze względu na to zamotanie rops-owi trochę schodzi. ogólnie rzecz biorąc klientka jest bez kasy. teraz przyniosła mi wniosek na nowy okres zasiłkowy skład rodziny bez gostka. Czy przyznać Jej czy wysłać do ROPS?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Ewalu czy ma znaczenie że ojciec dzieci (nie jest ujęty w składzie rodziny ) i teraz przebywa w Polsce i nie jest powiązany żadną umową o pracę za granicą (oświadczenie Klientki)?
Pan Artur Szczupakowski z ROPS Lublin stoi na takim stanowisku ...to ze rodzice mają rozwód nie oznacza, że ojciec nie może w niektórych państwach ubiegać się o rodzinne. Zdarzają się takie przypadki, że ojciec ma przyznane świadczenia, które wpływają prosto na konto mamusi
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
W sumie kiedyś miałem kiedyś klientkę która miała podobną sytuację lecz Jej były mąż ciągle był za granicą i wtedy ROPS też to rozpatrywał a w tym przypadku klientka oświadczyła że Jej były mąż gdzieś od stycznia tego roku przebywa na terenie Polski czy to by nie wystarczyło abyśmy to my rozpatrzyli czy jednak ROPS?