Zaopatrzenie - SOW - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 04 sty 2022, 12:10

Wprowadzam wniosek dziecka na zaopatrzenie. Wniosek złożony w imieniu rodzica. Wyskoczył mi taki komunikat

Wniosek jest składany w imieniu podopiecznego/mocodawcy, więc na liście załączników należy umieścić dokument potwierdzający pełnomocnictwo.

O co chodzi? na liście załączników mam umieszczone pełnomocnictwo? Mamy dołączać jakiś szablon? czy pobierać akt urodzenia dziecka?

z góry dziękuję za pomoc
jnnk
Stażysta
Od: 02 lip 2019, 19:21
Zajmuję się: Dofinansowania PFRON

Napisano: 04 sty 2022, 12:16

Zgłosiłam już do SOW ten absurd. Ja skanuje cokolwiek z wniosku np.orzeczenie, wystarczy dołączyć jakikolwiek skan i wniosek przejdzie.
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 04 sty 2022, 12:21

chyba, że będziemy brali akt urodzenia ;O
jnnk
Stażysta

Napisano: 04 sty 2022, 12:28

jnnk pisze:chyba, że będziemy brali akt urodzenia ;O
można pomyśleć na przyszłość, w ASie jest.
lena8
Referent

Napisano: 04 sty 2022, 12:32

Bez żadnego załącznika nie przejdzie? Nie da się złożyć wniosku?

Ja wypełniałem wniosek opiekuna prawnego i też ten komunikat wyskoczył w trakcie, ale myślałem, że to tylko forma informacji. Skany załączników i tak dołączałem, więc mi wniosek przeszedł.
Milosz90
Referent
Od: 06 mar 2020, 9:00
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 04 sty 2022, 13:34

Milosz90 pisze:Bez żadnego załącznika nie przejdzie? Nie da się złożyć wniosku?

Ja wypełniałem wniosek opiekuna prawnego i też ten komunikat wyskoczył w trakcie, ale myślałem, że to tylko forma informacji. Skany załączników i tak dołączałem, więc mi wniosek przeszedł.
My nie dołączamy skanów (mamy wersje papierową). Jeśli jest wniosek na dziecko albo innego podopiecznego to wniosek nie przejdzie bez załącznika, wyskakuje właśnie taki komunikat że musi być pełnomocnictwo więc wtedy trzeba 'oszukać' system i cokolwiek dołączyć. Natomiast jeśli składam wniosek na osobę niepełnosprawną w jej imieniu to wniosek przechodzi bez żadnych załączników.
lena8
Referent

Napisano: 04 sty 2022, 13:35

lena8 pisze:
04 sty 2022, 13:34
Milosz90 pisze:Bez żadnego załącznika nie przejdzie? Nie da się złożyć wniosku?

My nie dołączamy skanów (mamy wersje papierową). Jeśli jest wniosek na dziecko albo innego podopiecznego to wniosek nie przejdzie bez załącznika, wyskakuje właśnie taki komunikat że musi być pełnomocnictwo więc wtedy trzeba 'oszukać' system i cokolwiek dołączyć. Natomiast jeśli składam wniosek na osobę niepełnosprawną w jej imieniu to wniosek przechodzi bez żadnych załączników.
Dzięki za wyjaśnienie :)
Milosz90
Referent
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 04 sty 2022, 13:38

A jak sobie radzicie z wprowadzaniem wniosków na ortopedyczne przy pytaniu czy korzystał ze środków PFRON?? wprowadzacie te dane? my nie mamy takiego pytania we wnioskach papierowych, a nawet jakby było to nigdy w życiu nikt tego nie wypełni, oszaleć przy tym można.
lena8
Referent

Napisano: 04 sty 2022, 13:48

lena8 pisze:
04 sty 2022, 13:38
A jak sobie radzicie z wprowadzaniem wniosków na ortopedyczne przy pytaniu czy korzystał ze środków PFRON?? wprowadzacie te dane? my nie mamy takiego pytania we wnioskach papierowych, a nawet jakby było to nigdy w życiu nikt tego nie wypełni, oszaleć przy tym można.
To jest kolejny absurd. Nie jest to wymagane zgodnie z rozporządzeniem, a nam mocno komplikuje proces wprowadzania wniosków. Do tej pory wprowadziłem tylko jeden wniosek na pieluchomajtki i w tym punkcie uzupełniłem tylko wniosek z poprzedniego roku, bo nie chciałem zaznaczać, że ta osoba nie korzystała. Jeśli miałbym przeczesywać wszystkie rejestry to bym oszalał. Nie wiem jeszcze jak będę robił z kolejnymi wnioskami.
Milosz90
Referent

Napisano: 04 sty 2022, 14:04

ja mam wszystko w exel więc spisuje {masakra] ale tylko z roku ubiegłego
jnnk
Stażysta

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x