wniosek na turnus rehabilitacyjny - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 03 sty 2022, 16:39

Czy potraficie wpisać wniosek na turnus rehabilitacyjny dla dziecka? Ja mam problem, nie potrafię wpisać daty urodzenia dziecka (blokada okienka) i pojawia mi się komunikat "pole wymagane zaznaczone(*) nie zostało wypełnione poprawnie". i nic nie potrafię z tym zrobić...
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 wrz 2015, 20:57
Zajmuję się:

Napisano: 03 sty 2022, 22:40

Wystąpił mi ten sam błąd w przypadku wyrobów medycznych we wniosku składanym przez opiekuna prawnego dla potrzeb podopiecznego.

Błąd zgłosiłem, musiałem dodatkowo wysłać zrzut ekranu z SOWu, ale do teraz nie dostałem potwierdzenia naprawy błędu. Zobaczymy czy jutro już będzie możliwość wprowadzenia wniosku.
Milosz90
Referent
Od: 06 mar 2020, 9:00
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 04 sty 2022, 8:37

Miałam podobny problem. Poradziłam sobie w ten sposób,że najpierw przeszłam do zakładki opiekun, wypełniłam dane i następnie wpisałam dane dziecka, przy zapisywaniu strony data urodzenia wskoczyła prawidłowa (dziecka). Spróbujcie w ten sposób.
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 10 sty 2022, 15:40

Też tak robiłem i jest ok. Trzeba po wypełnieniu danych wnioskodawcy przy wyborze rodzaju wniosku wybrać wniosek dla podopiecznego i zmienić dane osobowe na dziecko, bo z automatu zaczytuje się wnioskodawca.
pawcio416
Stażysta
Od: 01 mar 2019, 11:41
Zajmuję się: środki PFRON

Napisano: 12 sty 2022, 14:18

Witam, mam podobny problem. Wniosek złożony przez mamę niepełnosprawnego dziecka.
W systemie wnioskodawca to matka, osoba niepełnosprawna to dziecko. W zakładce dane pełnomocnika/opiekuna po zaznaczeniu, że wnioskodawca składa wniosek jak rodzic, automatycznie uzupełniają się dane matki, ale nie mogę uzupełnić pola data urodzenia, co uniemożliwia mi dalsze kroki.
Nataliaa
Praktykant
Od: 12 sty 2022, 14:03

Napisano: 12 sty 2022, 15:04

trzeba wejść z profilu Administratora rozszerzonego w zakładkę użytkownicy -wnioskodawcy,odszukać właściciela konta- matkę, i uzupełnić w jej profu datę urodzenia.
GabrielaGW
Praktykant
Od: 21 cze 2021, 14:21
Zajmuję się: dofinansowania PFRON

Napisano: 12 sty 2022, 17:20

GabrielaGW pisze:
12 sty 2022, 15:04
trzeba wejść z profilu Administratora rozszerzonego w zakładkę użytkownicy -wnioskodawcy,odszukać właściciela konta- matkę, i uzupełnić w jej profu datę urodzenia.
Dodam tylko, że w zakładce użytkownicy-wnioskodawcy zmiany może wprowadzać realizator podstawowy :)
Milosz90
Referent
Od: 06 mar 2020, 9:00
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 13 sty 2022, 11:42

uzupełniłam dane użytkownika bez problemu z profilu Administratora realizatora tak jak powiedzieli na infolini. Dopiero teraz zwróciłam uwagę że można również z użytkownika podstawowego.
GabrielaGW
Praktykant
Od: 21 cze 2021, 14:21
Zajmuję się: dofinansowania PFRON

Napisano: 19 sty 2022, 19:00

Tu akurat PFRON dał ciała, bo wnioskodawcą nie może być przedstawiciel ustawowy, tylko właśnie dziecko jako osoba niepełnosprawna. Tak samo w barierach w komunikowaniu się i w technicznych. Poza AS-em wnioskodawcą w przypadku dziecka nigdy nie może być rodzic. W W-wie chyba nie rozumieją czym jest zdolność prawna a czym zdolność do czynności prawnych. A są to przecież podstawy prawa administracyjnego i cywilnego.
MoKingSkills
Stażysta
Od: 07 lut 2020, 13:40
Zajmuję się: pfron

Napisano: 20 sty 2022, 8:31

Czy ktoś moze napisać, w jakiej kolejnosci dokładnie wpisywać wniosek dla dziecka niepełnosprawnego na ortopedyczne? Powiem szczerze, że nie wiem, o co chodzi. Jak wprowadzam wnioskodawcę matkę, to potem zaznaczam, że składa jako opiekun - rodzic. W złożonych wnioskach ona widnieje jako wnioskodawca. Pojęcia nie mam, jak poprawnie złożyć, żeby wnioskodawcą było dziecko
marta2005
Praktykant
Od: 20 wrz 2017, 9:23

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x