zgon Wnioskodawcy, a zakończenie wniosku w SOW - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 29 gru 2021, 9:37

Mam problem z zakończeniem wniosku w SOW. Mianowicie wniosek jest na etapie w SOW-umowy w podpisie wnioskodawcy (umowa podpisana jednostronnie tylko przez dyrektora), wnioskodawca nie zdążył podpisać umowy. Na infolinie udzielono mi informacji żeby cofnąć status. Tylko cofając status raz umowa będzie do podpisania, kolejny raz umowa wygenerowana (na tym etapie nie ma możliwości zakończenia tego wniosku) chyba że o tym nie wiem. Wychodzi na to że wniosek trzeba będzie cofnąć aż do oceny merytorycznej która będzie do zatwierdzenia- bo dopiero tam jest uzasadnienie?? może ktoś miał taki przypadek i wie jak to zakończyć???
pcprxyz
Praktykant
Od: 30 lip 2021, 8:09
Zajmuję się: xyz

Napisano: 29 gru 2021, 10:01

zrób tak jak napisałeś, cofnij do oceny merytorycznej a tam odrzuć (o ile jest tam taka opcja, a jak nie ma, to do oceny merytorycznej), ewentualnie zaznacz, że umowę podpisano ręcznie, a później ją rozwiąż - ale chyba Twój sposób lepszy
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 29 gru 2021, 10:16

Trochę dziwnie, że trzeba cofać status aż tyle razy by zakończyć wniosek, brakuje mi takiej możliwości zakończenia wniosku na każdym etapie. Myślę,że nie mogę zaznaczyć że umowa jest podpisana(gdyż to nie nastąpiło) i ją rozwiązać. Nie wiem jak to wtedy będzie wyglądało w sprawozdaniu.
pcprxyz
Praktykant

Napisano: 29 gru 2021, 12:01

Jakby ktoś potrzebował :D
Etapy przy cofnięciu statusu UMOWY W PODPISIE WNIOSKODAWCY DO ETAPU OCENA MERYTORYCZNA DO ZATWIERDZENIA:
1. ADMINISTRATOR wycofuje status do UMOWA DO PODPISANIA, kolejny raz cofa do UMOWY WYGENEROWANEJ.
2. REALIZATOR ROZSZERZONY usuwa wygenerowaną umowę.
3. ADMINISTRATOR cofa status wygenerowanego pisma(tu pojawia się uzasadnienie cofnięcia - wnioskodawca zmarł)
4. ADMINISTRATOR cofa status wniosku dalej, aż będzie OCENA MERYTORYCZNA DO ZATWIERDZENIA (tu też uzasadnienie cofnięcia)
5. REALIZATOR PODSTAWOWY przy ocenie merytorycznej ODRZUCA WNIOSEK z powodu zgonu wnioskodawcy.
Pieniądze w dostępnym limicie zwiększają się.
pcprxyz
Praktykant

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x