zarobki prowadzących rodzinne domy dziecka
Re: zarobki prowadzących rodzinne domy dziecka
~Fasolka
odnoszę wrażenie że jesteś zwrotką z RZ z FAS , czy się mylę ?
odnoszę wrażenie że jesteś zwrotką z RZ z FAS , czy się mylę ?
a czemu masz takie wrażenie i to jeszcze z zespołem FAS?
ile wam płacą za 8 godzin ,urlop , chorobowe itp . - za jakie 8 godzin , chorobowe - o co ty pytasz? Nie ma nic takiego. Ale przecież takie są założenie- co po 8 godz pojdziesz spać do jakiegoś innego domu?
Myślę jednak że decydując sie na rdd - wiecie o tym. Prowadzę już 11 lat - nie ma luksusu. Moja wyplata około 2 tys - na drugim etacie mam małzonka - 1700zl. I co jest ważne - mam umowę o pracę - mąż też.
A urlop miałam w tym roku po raz pierwszy - wszystkie dzieci pojechaly RAZEM na kolonie, było 12 dni wolnych. To był DZIWNY CZAS. Fajny i pusty.
Dodam jeszcze - za kolonie nie płaciłam.
Myślę jednak że decydując sie na rdd - wiecie o tym. Prowadzę już 11 lat - nie ma luksusu. Moja wyplata około 2 tys - na drugim etacie mam małzonka - 1700zl. I co jest ważne - mam umowę o pracę - mąż też.
A urlop miałam w tym roku po raz pierwszy - wszystkie dzieci pojechaly RAZEM na kolonie, było 12 dni wolnych. To był DZIWNY CZAS. Fajny i pusty.
Dodam jeszcze - za kolonie nie płaciłam.
w zasadzie , tworzac rdd , nie wie dużo. Jest idea, a rzeczywistość daje potem po d..., ale wtedy juz za późno i wstyd na rezygnacje. Pracuje juz kilka lat jako rdd i muszę przyznac,ze życie rodzinne i małżenskie czasami na skraju. Gdybym wiedziała,ze tak to bedzie wygladac- nie wiem czy podjełabym teraz taka decyzje. W obecnej chwili, mimo wszystko, ciężko te dzieciaki zostawić. Zdecydowanie wolałabym martwic sie o wychowanka w MOICH czterech scianach i rozmyslac co jutro bede z nimi robić, jak pomóc Zosi czy Pawłowi. Najgorzej jest weekendy , wakacje, ferie, bo wszyscy na kupie. Moje dzieciaki patrza jak zajmuje sie i organizuje czas wychowankom, by potem wieczorem chwile poswiecic czas moim dzieciom-wszak jestem chwilowo po pracy, by potem znowu wkroczyc i działac, czyli gonic do mycia , uspokajac po 22.
Biologiczne nie chca razem z wychowankami, zbyt dużo doswiadczyły, stworzyły sobie granice.
A na podsumowanie- zakładajac dom myslałam,ze stworzymy na prawde wielka rodzinę- duzy stół, wszyscy pomagaja, kolacja, obiad, wspolne gadki przy swiecach. hehehe.
Biologiczne nie chca razem z wychowankami, zbyt dużo doswiadczyły, stworzyły sobie granice.
A na podsumowanie- zakładajac dom myslałam,ze stworzymy na prawde wielka rodzinę- duzy stół, wszyscy pomagaja, kolacja, obiad, wspolne gadki przy swiecach. hehehe.
Fasolka ,współczuje tobie i dzieciom ,które masz na dyżurze.Ziejesz nienawiścią do całego świata.Ktos zadał pytanie ,ktoś odpowiedział dodając coś od siebie ,po to jest forum.Nikt nie prosił cie o komentowanie czyjejś odpowiedzi i złośliwe ataki.
Co to jest to ,co ,,nowy ,, pisze???
Co to jest to ,co ,,nowy ,, pisze???
DO Mariii. Czyli normalnie jesteście zatrudnieni (odprowadzane są składki) tyle, że Wasz etat to nie 8 godz, a 24? Pozdrawiam i podziwiam
Elizo a ja współczuje Tobie , mogłabyś się wczytać to byś zrozumiała o czym pisze.ale to już bez komentarza.
\"Czyli normalnie jesteście zatrudnieni (odprowadzane są składki) tyle, że Wasz etat to nie 8 godz, a 24? \" = tak - dokładnie tak to wygląda. Pracujemy 24 ? - no .... może nie do końca ... śpimy też - a czasami nawet uda nam się wypić kawę , zjeść obiad....... Nie jest aż tak tragicznie - nie przesadzajmy. Każda praca ma plusy i minusy. My staramy się doszukiwać plusów - jak jest na dworze zawierucha śnieżna - my nie musimy wychodzić z domu. Zakladając oczywiście , że dzieci nie pojdą do szkoły , pozostaną też w domu.
powiat na Pomorzu- troche wiecej niz 2000 brutto, 4 dzieci
Oprócz zarobki prowadzących rodzinne domy dziecka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
grafik w DD
karta pobytu
Zaproszenie
prowadzenie warsztatów w placówce
Centrum Obsługi Placówek
zarobki wychowawcy wg.nowej ustawy
koordynator wychowawca
zróbmy coś ,bo bedzie jeszcze gorzej
DIAGNOZA
Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
przeniesienie dziecka do placówki innego typu
znowu podwyżki!