zarządca czy właściciel
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
zarządca czy właściciel
Proszę o informację. Jeśli klient wynajmuje mieszkanie od osoby prywatnej to kto podpisuje wniosek? zarządca bloku czy właściciel mieszkania, który pobiera opłatę za najem?
-
- Referent
- Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
- Kontakt:
Re: zarządca czy właściciel
A co wynika z umowy najmu?
-
- Praktykant
- Kontakt:
umowa najmu spisana jest z właścicielem mieszkania i na jego konto wnioskodawca przelewa 1300 zł (za wyjajem)
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
u mnie zarządca zawsze podpisuje wniosek i nie ma problemuColka pisze: 22 maja 2020, 11:53 Proszę o informację. Jeśli klient wynajmuje mieszkanie od osoby prywatnej to kto podpisuje wniosek? zarządca bloku czy właściciel mieszkania, który pobiera opłatę za najem?
-
- Praktykant
- Kontakt:
A jak w przypadku kiedy osoba zalega z opłatą za wynajem? zarządca nie ma wiedzy na ten temat bo to właściciel reguluje opłaty za czynsz... bo pobiera w kwocie 1300 zł m.in.pokrycie za koszty czynszu
-
- VIP
- Kontakt:
nie wiem...zarzadca mi wsysyla liste osób ktore zalegaja z czynszem i wydatkami...przeciez własciciel płaci czynsz do zarzadcy(najczesciej) nigdy wlasciciel mnie nie informowal o zaleglosciachColka pisze: 22 maja 2020, 12:40 A jak w przypadku kiedy osoba zalega z opłatą za wynajem? zarządca nie ma wiedzy na ten temat bo to właściciel reguluje opłaty za czynsz... bo pobiera w kwocie 1300 zł m.in.pokrycie za koszty czynszu
-
- VIP
- Kontakt:
ogólnie na wniosku jest zapisane...potwierdza zarządca domu,podpis zarządcy...a nie wlasciciel...tylko przy domach prywatnych wynajmowanych podpisywał własciciel jako zarzadca:-) pisze: 22 maja 2020, 12:42nie wiem...zarzadca mi wsysyla liste osób ktore zalegaja z czynszem i wydatkami...przeciez własciciel płaci czynsz do zarzadcy(najczesciej) nigdy wlasciciel mnie nie informowal o zaleglosciachColka pisze: 22 maja 2020, 12:40 A jak w przypadku kiedy osoba zalega z opłatą za wynajem? zarządca nie ma wiedzy na ten temat bo to właściciel reguluje opłaty za czynsz... bo pobiera w kwocie 1300 zł m.in.pokrycie za koszty czynszu
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i dodatki energetyczne
- Kontakt:
U nas wniosek potwierdza właściciel i to on jest zobowiązany do informowania Urzędu o ewentualnych zaległościach i do niego tez ślemy comiesięczne listy.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tyle już było o tym mówione... i jak krew w piach. 

- magdalenamagda
- Referent
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
ogólnie na wniosku jest zapisane...potwierdza zarządca domu,podpis zarządcy...a nie wlasciciel...tylko przy domach prywatnych wynajmowanych podpisywał własciciel jako zarzadca
[/quote]
też tak myślę
[/quote]
też tak myślę

Oprócz zarządca czy właściciel - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Problem jak liczyć
DM gdy jest w zakładzie karnym ?
faktura za wodę
Proszę o wyliczenie 1 kWh z faktury
różna liczba osób w gosp. domowym
wyliczenie dodatku
wywiad