zarządca czy właściciel

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
Colka
Praktykant
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

zarządca czy właściciel

Post autor: Colka »

Proszę o informację. Jeśli klient wynajmuje mieszkanie od osoby prywatnej to kto podpisuje wniosek? zarządca bloku czy właściciel mieszkania, który pobiera opłatę za najem?
Marek1992
Referent
Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
Kontakt:

Re: zarządca czy właściciel

Post autor: Marek1992 »

A co wynika z umowy najmu?
Colka
Praktykant
Kontakt:

umowa najmu spisana jest z właścicielem mieszkania i na jego konto wnioskodawca przelewa 1300 zł (za wyjajem)
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Post autor: :-) »

Colka pisze: 22 maja 2020, 11:53 Proszę o informację. Jeśli klient wynajmuje mieszkanie od osoby prywatnej to kto podpisuje wniosek? zarządca bloku czy właściciel mieszkania, który pobiera opłatę za najem?
u mnie zarządca zawsze podpisuje wniosek i nie ma problemu
Colka
Praktykant
Kontakt:

A jak w przypadku kiedy osoba zalega z opłatą za wynajem? zarządca nie ma wiedzy na ten temat bo to właściciel reguluje opłaty za czynsz... bo pobiera w kwocie 1300 zł m.in.pokrycie za koszty czynszu
VIP
Kontakt:

Colka pisze: 22 maja 2020, 12:40 A jak w przypadku kiedy osoba zalega z opłatą za wynajem? zarządca nie ma wiedzy na ten temat bo to właściciel reguluje opłaty za czynsz... bo pobiera w kwocie 1300 zł m.in.pokrycie za koszty czynszu
nie wiem...zarzadca mi wsysyla liste osób ktore zalegaja z czynszem i wydatkami...przeciez własciciel płaci czynsz do zarzadcy(najczesciej) nigdy wlasciciel mnie nie informowal o zaleglosciach
VIP
Kontakt:

:-) pisze: 22 maja 2020, 12:42
Colka pisze: 22 maja 2020, 12:40 A jak w przypadku kiedy osoba zalega z opłatą za wynajem? zarządca nie ma wiedzy na ten temat bo to właściciel reguluje opłaty za czynsz... bo pobiera w kwocie 1300 zł m.in.pokrycie za koszty czynszu
nie wiem...zarzadca mi wsysyla liste osób ktore zalegaja z czynszem i wydatkami...przeciez własciciel płaci czynsz do zarzadcy(najczesciej) nigdy wlasciciel mnie nie informowal o zaleglosciach
ogólnie na wniosku jest zapisane...potwierdza zarządca domu,podpis zarządcy...a nie wlasciciel...tylko przy domach prywatnych wynajmowanych podpisywał własciciel jako zarzadca
KatarzynaSroda
Praktykant
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i dodatki energetyczne
Kontakt:

Post autor: KatarzynaSroda »

U nas wniosek potwierdza właściciel i to on jest zobowiązany do informowania Urzędu o ewentualnych zaległościach i do niego tez ślemy comiesięczne listy.
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Krwawa »

Tyle już było o tym mówione... i jak krew w piach. ;)
Awatar użytkownika
magdalenamagda
Referent
Zajmuję się: pracownik socjalny
Kontakt:

Post autor: magdalenamagda »

ogólnie na wniosku jest zapisane...potwierdza zarządca domu,podpis zarządcy...a nie wlasciciel...tylko przy domach prywatnych wynajmowanych podpisywał własciciel jako zarzadca
[/quote]

też tak myślę :)
:? :shock: :roll:
ODPOWIEDZ