Ministerstwo jeszcze nie zwiększyło dotacji na 85216 a już brakuje środków w tym miesiącu. czy wypłacacie wówczas z własnych? i z jakiego rozdziału. przecież większość z nas nie ma planu na 85216 ze środków własnych.
A ja będę miała taki problem z asystentem rodziny, UW nie dał mi jeszcze żadnego planu (woj.lubelskie) tylko było przyjęcie dotacji, środki miałam zabezpieczone tylko do końca czerwca i nie wiem co w tej sytuacji zrobić, czy mogę wypłacić z 85219 a później wszystko przeksięgować?
Ja dzwoniłam do WUW i powiedziano mi że jest szansa że pisma ze zwiększeniem wyjdą na dniach ale sesja u nas jest zawsze ostatniego dnia roboczego miesiąca więc mam nadzieję że pismo dojdzie bo w sierpniu sesji nie ma i będę miała problem. Na asystenta mam zabezpieczony cały rok z własnych także tu się nie martwię.
U nas sesji nie ma w wakacje i jest super, bo mogła bym przerzucić środki z innego rozdziału, ale bez sesji nie można tego uczynić, i co ja mam zrobić?
Dzwoniłam do UW pod koniec czerwca i powiedziano mi, że mamy wykorzystywać środki własne, bo oni na razie nie mają żadnych pieniędzy do rozdysponowania i nawet nie mają informacji z ministerstwa kiedy i ile pieniędzy będzie. Jestem z wielkopolski
TW napisz proszę bliżej o co chodzi, że nie trzeba mieć decyzji, ani planu? Ja miałam zabezpieczone środki na wynagrodzenia na asystenta na I półrocze, na lipiec nie mam już grosza. Nie mogę przenieść środków z innego rozdziału bo wynagrodzenia można tylko na sesji- tak powiedział skarbnik. A sesji w wakacje nie ma. Nie ma też decyzji z UW o zwiększeniu planu, bo wtedy można by to było wprowadzić zarządzeniem wójta, nie mogę przecież nie wypłacić wynagrodzenia asystentowi. Przyjęcie dotacji było w czerwcu i decyzje zwiększające plan miały być w lipcu. Rozmawiałam z pracownikiem UW i powiedział, że są małe szanse, żeby do końca lipca zostały podpisane decyzje zwiększające plan. CO mogę zrobić?