zasiłek dla opiekuna.!!!!!z kim wywiad?? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 13 lut 2015, 14:21

Ja przeprowadzam z opiekunem w ustawie nie ma jasno sprecyzowane z kim ma byc przeprowadzony ten wywiad, tylko że w miejscu sprawowania opieki, a kierownik mówi że z opiekunem jak to jest :?: MACIE JAKIEŚ WYJASNIENIA Z MINISTERSTWA JAKIŚ DOKUMENT NIE WIEM WYJAŚNIENIE :?: :?: :?: . :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Nowa 25

Napisano: 13 lut 2015, 14:23

nie ma .. ja chcę z osobą wymagającą opieki ... chyba, że się nie da to wtedy z opiekunem
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2015, 14:25

wywiad z wnioskodawcą w miejscu opieki
Kati@

Napisano: 13 lut 2015, 14:28

tak samo jak ewalu
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2015, 14:48

" KAŻDY WUJ NA SWÓJ STRÓJ" KAŻDY inaczej robi kurde już sama nic nie wiem.......mi się tez tak wydaje że powinno być z opiekunem, ale z drugiej strony to osoba niepełnosprawna ma stwierdzić czy córka/syn opiekun opiekuje się Nią czy nie nic nie macie wyjaśnień :?: :?: :oops: :oops:
Nowa 25

Napisano: 13 lut 2015, 15:13

Z opiekunem w miejscu sprawowania opieki. Podopieczny wtedy też jest obecny bo prac. socjalny jego też ma widzieć i w miarę możliwości porozmawiać, przecież ma potwierdzić fakt sprawowania opieki.
Gość

Napisano: 13 lut 2015, 15:21

Dokładnie jak Gość!!!
tasia

Napisano: 13 lut 2015, 15:42

TAo dlaczego inna Gmina wystąpiła do nas o przeprowadzenie wywiadu u babki z babką a opiekun na ich gminie mieszka po co im z osobą niepełnosprawną?ciekawe jak kontrola do tego się ustosunkowuje
Nowa 25

Napisano: 13 lut 2015, 15:48

normalnie .. opiekun mieszka w innej gminie ale sprawuje opiekę w innej .. ja tez wysyłam wnioski do innych gmin :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2015, 22:40

tasia pisze:Dokładnie jak Gość!!!
Nie do końca. Najlepsze rozwiązanie to obecność obojga, ale nie ma wymogu, że opiekun ma być 24h w mieszkaniu osoby wymagającej opieki. Sprawowaną opiekę potwierdza osoba niepełnosprawna. Oczywiście jeżeli jest w kontakcie. Jeżeli nie, wtedy w miejscu sprawowania opieki, potwierdza opiekun. Jak powstają wątpliwości są np. sąsiedzi, rodzina.
mamonka

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x