Zasiłek pielęgnacyjny - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 27 paź 2020, 15:58

Witam, mój dylemat w skrócie jest taki, że mój zasiłek pielęgnacyjny dla osób z orzeczeniem został odrzucony. Powód? Został wystawiony dwa miesiące po moich 21 urodzinach. Z takich powodów gdyż nie miałem pojęcia o czymś takim jak zasiłek i orzeczenie dla osób niepełnosprawnych. Dopiero uświadomił mnie o tym lekarz i właśnie wtedy zacząłem starać się o orzeczenie. Teraz pytanie bo chcę się odwołać od decyzji, mam dokumenty potwierdzające, że moja niepełnosprawność nastąpiła dobrych kilka lat przed ukończeniem 21 roku życia, ale po prostu z niewiedzy o orzeczenie postarałem się dużo później gdyż cały czas leczyłem ten powód niepełnosprawności, jak się okazało raczej niemożliwym jest wrócić do pełnej sprawności (chodzi o zniszczone kolana i sprawy neurologiczne). Dlatego pytam. Czy takich dokumentów nie mogę dołączyć do wniosku? A jeśli nie to z jakiego niby powodu? Przecież jasno i wyraźnie jest tam wszystko opisane łącznie z datami kiedy co i jak. Liczę na Wasze zdanie i opinie, może już ktoś z Was miał styczność z czymś takim? Aha i dodam, że na co dzień normalnie funkcjonuje itp. ale skoro nasz rząd jest nietykalny i dyma nas jak chce to nie będę pozostawał bierny i siedział jak głupek tylko staram się o to co mogę.
Tylerdurden
Praktykant
Od: 27 paź 2020, 15:29
Zajmuję się: Student

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x