Mam ten sam błąd mimo uzupełnionej daty. jakies pomysły coz tym zrobic?Diana pisze:mam błąd o treści brak uzupełnionej Daty Objęcia Opieką. (dziecko jest objęte opieką prawną).
Tylko że ta data jest uzupełniona. Co tu jeszcze mogę zrobić?
Gdzie jest ta instrukcja??? Z góry dziękuję za pomocxyz moni pisze:pracownik12345 pisze:przekazujecie zbory z miękką walidacją: np. występowanie w składzie rodziny więcej niż jednego dziecka oznaczonego jako pierwsze dziecko.
No własnie mam taką samą walidację i nie wiem czy przekazywać... jest instrukcja jak to poprawić tylko ja sama nie dam chyba rady a na razie na informatyka nie mogę liczyć ...
Po aktualizacji zbiór został przekazany, były miękkie walidacje. A dziś dostaliśmy takie maila:SYGNITY pisze:Tak jak napisałem wcześniej, przekazujcie zbiór, jeśli tylko został obliczony po uprzedniej aktualizacji oprogramowania, zwiększającej zakres danych wysyłanych do zbioru (DPP001).
Niestety są różne niestandardowe przypadki z występowaniem kilku wniosków z różnym składem rodziny dla tej samej rodziny i ze względu na nie, wydaje się że ta walidacja jest zbyt restrykcyjna i być może będziemy prosić o jej zmianę w kolejnym kwartale.