zbliżający się problem? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 7    [ Posty: 70 ]

Napisano: 29 sty 2014, 11:51

Marek odpowiedz na proste pytanie:
czy alimenty ulegają przedawnieniu?
~Elmer

Napisano: 29 sty 2014, 12:01

polecam lekturę artukułu:Termin przedawnienia karalności naruszenia dyscypliny finansów poblicznych w ,,Rachunkowość Budżetowa z dnia 5 września 2013 r.\" lub poszukajcie na www.rb.infor.pl
~Marek

Napisano: 29 sty 2014, 12:03

to nie chodzi o to że ja wymyślam tylko po pierwsze taka sprawa mi wyszła po drugie mamy opinię naszego radcy a po trzecie jak znajdziecie ten artykuł to sami wyciągnijcie wnioski.
~Marek

Napisano: 29 sty 2014, 12:05

ten artykół pisała osoba z urzędu wojewódzkiego z wydziału kontroli która sprawdze te sprawy
~Marek

Napisano: 29 sty 2014, 12:10

za chwilę to wszystko i tak przejdzie z US z powrotem do komornika sądowego
~Elmer

Napisano: 29 sty 2014, 12:38

może i przejdzie ale czy uważacie że tamte sprawy pozamykają i nie będzie trzeba tamtych okresów i należności pociągnąc na starych przepisach?
~Marek

Napisano: 29 sty 2014, 12:38

nie
~Elmer

Napisano: 29 sty 2014, 13:14

Marku o możesz wrzucić ten artykuł z inforu bo ja nie mogę w to wejść a chciałabym poczytać, że nie mogę się odwdzięczyć to życzę miłego dnia :-)
~dzela

Napisano: 29 sty 2014, 13:43

bardzo bym prosiła
~dzela

Napisano: 29 sty 2014, 14:18

Ordynacja podatkowa

Art. 70.
§ 1. Zobowiązanie podatkowe przedawnia się z upływem 5 lat, licząc od końca ro-ku kalendarzowego, w którym upłynął termin płatności podatku.

Należność z tyt. zwrotu ma charakter publiczno prawny i prowadzenie egzekucji przez komornika sądowego niczego nie zmieni chyba, ze nowa ustawa ureguluje sprawę przedawnienia.

W prawie cywilnym przedawnienie liczy się od dnia następnego po terminie zapłaty natomiast w tym przypadku jest inaczej.
~BDMB

Strona 2 z 7    [ Posty: 70 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem