zbliżający się problem? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 6 z 7    [ Posty: 70 ]

Napisano: 30 sty 2014, 11:18

no tak RR twierdzi, że FA ulegają przedawnieniu, ale postępuje tak jakby nie ulegały przedawnieniu. To się nie nazywa, że się stoi okrakiem na barykadzie. To się tak nie nazywa bo te określenie nie podoba RR.
Ja stoję na stanowisku, że świadczenia alimentacyjne nie ulegają przedawnieniu i tak postępuje. RR twierdzi, że wykonuję szpagat (chciałbym, ale nie jestem tak sprawny). Dziwne to, dziwne....
Spójne stanowisko jest nazywane szpagatem..... Dziwne...
Niezbadane są wyroki RR, niezbadane...
To że jakiś \"geniusz\" wymyślił, że świadczenia z FA mają być też egzekwowane przez US na wzór należności publiczno-prawnej nie oznacza, że staje się nią. Zauważ, ze ten sam \"geniusz\" ustalił, że ma być podwójna egzekucja (zarówno przez US jak i komornika sądowego). Czyli wg \"geniusza\" i wg ciebie (łącząc to) to należności z tytułu alimentów się nie przedawniają, należności z tytułu FA przedawniają się w US a u komornika nie.
~Elmer

Napisano: 30 sty 2014, 11:23

Chodzicie do Kościoła i przyjmujecie za prawdę wszystko co wam ksiądz powie, mimo że mówi to co mu biskup i papież kazali i nie ma to już nic wspólnego z Pismem Świętym, a macie problemy z przyjęciem dogmatów głoszonych przez ministerstwo.
~west

Napisano: 30 sty 2014, 11:25

West RR to nie pamięta jak kościół od środka wygląda a ty tu z kazaniami wylatujesz...
~Elmer

Napisano: 30 sty 2014, 11:27

A przecież zamiar ministerstwa zazwyczaj jest jasny i czytelny i nie ma co się obawiać, że któryś z kontrolujących naruszy dogmaty ministerstwa, jeżeli ministerstwo udzieliło mu wskazówek co i jak ma kontrolować. W gorszej sytuacji w takich wypadkach jest kontrolujący, bo my wypełniamy dogmaty ministerstwa, ministerstwo daje wytyczne komunikatami i pismami a dlaczego jakiś człowieczek szkolony też przez ministerstwo miałby naruszyć jego dogmaty? Nie ważyłby się na takie świętokradztwo.
~west

Napisano: 30 sty 2014, 11:40

Hehehehehe, ale musiałam zaleźć ci za skórę...
I po co te emocje kwiatuszku?

Przypomnę tylko że to nie kto inny jak ty używałeś nicku \"geniusz\"....

Według ciebie komornik sądowy może umorzyć egzekucję tych \"świadczeń alimentacyjnych\" tj. FA bo egzekwowane są w US. Tyle tylko że jak się już na te KC powołujesz to zerknij również do 824KPC i 825KPC tam masz sytuacje w jakich komornik sądowy może umorzyć egzekucję świadczeń alimentacyjnych. Nie znajdziesz tam wzmianki o zakończeniu okresu świadczeniowego i wydaniu dec. zw. Bądź konsekwentny skoro uznajesz że FA to świadczenia alimentacyjne to komornik ich egzekucji nie może umorzyć od tak (wyjątkowo zresztą śmieszne jest umarzanie postępowania którego nigdy się nie prowadziło).

Co do mądrości ustawy o FA to chyba nie ma co się rozwodzić, szkoda czasu.

Zerknij również na definicję ZA i porównaj ją z definicją FA i zadaj sobie pytanie na czym polega różnica.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 30 sty 2014, 11:42

pamięć dobra, tylko dziurawa.
komornik sądowy nie umarza egzekucji z FA, on jej nie prowadzi bo nie ma do tego tytułu. A to jest różnica.

~Elmer

Napisano: 30 sty 2014, 11:43

Twierdzenie że FA to świadczenia alimentacyjne które egzekwujemy na podstawie KC to na czym opierasz?
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 30 sty 2014, 11:46

\"komornik sądowy nie umarza egzekucji z FA, on jej nie prowadzi bo nie ma do tego tytułu.\"

A kiedy prowadził egzekucję FA?
Ma zgodnie z 28 alimenty wyegzekwowane przekazywać OWW, koniec. Nie ma tam nawet słowa że kwota tych alimentów ma odpowiadać kwocie zadłużenia z aktualnego okresu świadczeniowego.

Pokusiłeś się kiedykolwiek na porównanie definicji FA i ZA?
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 30 sty 2014, 11:51

Możesz również pokusić się na odpowiedz od kiedy to i na podstawie jakiej ustawy urząd skarbowy a nie komornik sądowy egzekwuje świadczenia alimentacyjne? No i od kiedy świadczenia alimentacyjne ustalane są decyzją administracyjną a nie wyrokiem sądowym?
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 30 sty 2014, 11:54

\"Twierdzenie że FA to świadczenia alimentacyjne które egzekwujemy na podstawie KC to na czym opierasz?\"
Odpowiem po żydowsku:
z jakiego tytułu jest płacony FA?

\"A kiedy prowadził egzekucję FA?
Ma zgodnie z 28 alimenty wyegzekwowane przekazywać OWW, koniec. Nie ma tam nawet słowa że kwota tych alimentów ma odpowiadać kwocie zadłużenia z aktualnego okresu świadczeniowego\"
Znowu odpowiem po żydowsku:
Czyli wg ciebie w wyniku płacenia FA dłużnik ma zadłużenie zarówno z alimentów i FA za ten sam okres?
~Elmer

Strona 6 z 7    [ Posty: 70 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x