Zdegradowana

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
zdegradowana

Zdegradowana

Post autor: zdegradowana »

poprosiłam o awans, uzasadniłam, opisując przebieg moich dokonań - realizacja dodatkowych zadań, podnoszenie kwalifikacji, studia podyplomowe, szkolenia itd. I zrobiłam jeden błąd, a mianowicie pokazałam pismo koleżance, która czytając poczerwieniała i żuchwy zaczęły jej pracować szybciej. Dyrektor przyjął do wiadomości moją prośbę. A że to było przed moim urlopem, to powiedział, że wrócimy do rozmowy po urlopie. A po urlopie, prawie nikt się do mnie nie oddzywał, a dowiedziałam się, że jak śmię upominać się i przede wszystkim wychwalać swoimi dokonaniami, tak koleżanka rozpuściła plotkę, nie wiem co jeszcze nagadała. Dyrektor wezwał, poinformował o tym, że odbiera mi dodatek dla p.s., bo nie ma już potrzeby tylu pracowników w jednostce (ustnie). Za kilka dni dostałam nowy zakres czynności (bez przeprowadzanie rodzinnych wywiadów środowiskowych) w zamian inne zadanie, i stanowisko st. specjalisty (awans a jakże). Niby wszystko z literą prawa. Ucieszona koleżanka nadal się nie oddzywa, ja też tylko służbowo. Nie mówiąc o całym zespole i stażystach. Jestem odcinana od informacji, traktowana jak powietrze, szkoda mówić. Narazie daję radę ale nie wiem, jak długo. Taka to zawiść naszych kochanych braci i sióstr polaków.
Axel

Re: Zdegradowana

Post autor: Axel »

Współczuję Ci takiej sytuacji. Jesteś kolejną osobą, która padła ofiarą braku ustawy o zawodzie pracownika socjalnego. Nie ma nigdzie określonej przejrzystej ścieżki zawodowej dla pracownika socjalnego. Kierownik może awansować, ale nie musi ... szkoda gadać :(
Cała budżetówka kuleje pod tym względem, nic tylko wyzysk za marne pieniądze - chory kraj ;(
zdegradowana

Post autor: zdegradowana »

Dzięki Axel, dobrze że chociaż ktokolwiek mnie rozumie.
juras
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: juras »

A nie możesz zażądać na piśmie wyjaśnienie tej sytuacji?
BadAss

Post autor: BadAss »

Współczuję. Typowy urząd. Zero wsparcia dla dokonań.
BadAss

Post autor: BadAss »

Dodam jeszcze - nie daj sie zwariować. Nowych doswiadczen nabierzesz na nowym stanowisku, potraktuj to jako wyzwanie. Kiedys, rzucisz prace i przyjmą Cie z pocałowaniem w raczke gdzie indziej z takim doswiadczeniem. Powodzenia - pamietaj - nie daj sie czarnym myslom.
zuza7

Post autor: zuza7 »

potwierdza się powiedzenie ,że w pracy nie ma przyjaciół są tylko znajomi
Rodrick_86
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Rodrick_86 »

Obu jak najmniej na swojej drodze takich wrednych bab jak Twoje koleżanki z pracy :)
MARTA II

Post autor: MARTA II »

Ja tez mam podobna sytację , uczę się cały czas we własnym zakresie , mam duże doświadczenie i co z tego . Jestem tylko robolem od roboty bo takie układy , układziki . Szkoda , że kierownicy nie doceniają tego.
Rodrick_86
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Rodrick_86 »

Bo to kierownicy tzw. "starego bitu", którzy pewnie nigdy nie mieli okazji pracować w terenie. Kierownicy z reformy z 1990 r.
ODPOWIEDZ