ZDO-> do Elmera trudne, POMÓŻ..

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
KRYSIA.,

Re: ZDO-> do Elmera trudne, POMÓŻ..

Post autor: KRYSIA., »

TY masz inne ja mam inne zdanie wole dać odmowę i niech SKO ustala skoro ich było ostatnie słowo przyznali to teraz niech dokończą i zostawiam dla nich decyzję do podjęcia.

"SKO przywołując liczne orzeczenia WSA "
pracujemy na podstawie ustawy a nie orzeczeń na podstawie ustawy nie należało się i koniec.
to moja opinia. :D
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

KRYSIA., pisze: pracujemy na podstawie ustawy a nie orzeczeń na podstawie ustawy nie należało się i koniec.
to moja opinia. :D
Twoje decyzje to Twoja odpowiedzialność, więc zrobisz jak uważasz.:) Pozdrawiam.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
p..

Post autor: p.. »

Tak byłaby, a gdyby skończyło się orzeczenie to co znowu przedłużasz? wydajesz znowu odmowe i odwołuje się do SKO, bo nie spełniania przesłanek z 31.12,.2012 żona na męża nie może. :!:

Jesli sko przyznało w 2010 r. to trzeba sprawdzić, tresć art. i ustepu, na podstawie którego SKO przyznał obowiązywał w tej samej treści na dzień 31.12.2012 ( art. 17 zmieniał sie wiele razy). Jesli jest ta sama treść, to raczej nic nie zrobisz, ale jesli ta tresć sie zmieniła to mozesz odmówić, bo interesuje nas treść art. 17 i przesłanki na dzień 31.12.2012, a nie na dzień 2010, kiedy prawo było przyznawane bezterminowo.
kasia7

Post autor: kasia7 »

mam też taką sytuację, SKO przyznało do 30.06.2013 r., ale jak juz tel. mnie poinforowali, jak ja jej dam odmowę, to oni jej przyznają:)
ODPOWIEDZ