ZDO ważne

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
xxx.x

Re: ZDO ważne

Post autor: xxx.x »

wnioski złożone po 10-tym przechodzą do wypłaty na m-c następny
wwo

Post autor: wwo »

Powiesz nam to osobiście i powiesz dlaczego opóźniasz wypłaty. My nie złożyliśmy wniosku nie przez własne zaniedbanie tylko dlatego, że nie mogliśmy wcześniej. A jak jest w Twoim przypadku, wiesz, że ludzie już bardzo długo czekają na realizację wyroku trybunału. Ta sprawa nie jest znana tylko od wczoraj, miałeś czas się do niej przygotować, chyba, że ją zaniedbałeś.
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

Chodź do mnie, chętnie Ci powiem osobiście ;) Przygotowanie nie ma znaczenia, ja mam wszystko przygotowane, wzory wniosków, decyzji itd. Ale tłumaczyłem, że 15 maja nikt informacji nie doręczy, jeśli ktoś złoży wniosek to oczywiście będzie rozpatrzony niezwłocznie, ale ja - i wszyscy inni - nie mam tylko ZDO na głowie, tylko również inne wnioski, inne świadczenia i inne czynności do wykonania. 19 maja naliczam listy wypłat - jeśli do tego czasu ktoś będzie miał rozpatrzony wniosek, to oczywiście kasę otrzyma, ale... osób do których wyślę informacje mam ponad 100, więc większość na wypłaty się nie załapie. Sorry - nie ma wyjątków, nie ma wcześniejszych wypłat na żadne świadczenia, więc dodatkowych list w maju nie będzie. Są za to zapisy w UŚR, że wnioski złożone po 10 każdego miesiąca można rozpatrzyć i zrealizować do końca miesiąca następnego. I tyle - zażalenia na Berdyczów.
Walka z wiatrakami since 1998.
wwo

Post autor: wwo »

Już idę sprawdzić to twoje przygotowanie , kawusia też będzie.
Gość

Post autor: Gość »

I ja też . Jakiej płci jesteś i w jakim przedziale wieku ? Kawę przyniosę .
Martha89

Post autor: Martha89 »

art. 26 ust. 2 ustawy śr: jeżeli wniosek po 10.... śr dany miesiąc wypłaca się najpóźniej do ostatniego dnia miesiąca następującego po miesiącu, w którym złożono wniosek; czy ten przepis zakazuje wypłatę śr w maju, nie! będą korekty zapotrzebowani, będzie kasa, będą zdo w maju wypłacone choćby 30 maja.
pA@TKA@@@

Post autor: pA@TKA@@@ »

hmm to co? osoby którym prawo do Sp wygasło 01-07-2013r. bee składać 2 wnioski??
pierwszy o wypłatę wyrównania od 01-07-2013r. do 13-05-2014r. a drugi od 14-05-2014r ? ( i tu robimy wywiad) - i będzie my wydawać dwie decyzje?
paulina49

Post autor: paulina49 »

u nas tak robimy,nie ma wyjścia,tym bardziej ze zaległe są bez wywiadu,a klijent przychodzi pisze oświadczenie o zaległe to musimy szybciutko wypłacic.
grażyna3

Post autor: grażyna3 »

ja jadę dopiero 29 maja na szkolenie i nie będę się spieszyła bo mam samych rolników i mam wątpliwości co do składanych oświadczeń. Jak będę wysyłała pisma to poproszę o przyjście 30 maja, będę więcej wiedziała bo jak czytam wpisy na forum to nikt nie wie jak powinny wyglądać wnioski jak oświadczenia rolników każdy robi jak chce a to dużo pieniędzy do wyrównania . Jak wypłacisz to ci ich nikt nie zwróci więc lepiej coś na ostudzenie nie mieli tyle czasu to wytrzyamają i kilka dni. Dzwoniłam do kilku ośrodku nikt się nie gorączkuje. Jeszcze aktualizacja programu w jaki sposób naliczać odsetki , jak zaokrąglać ,programiści jeszcze wszystko ustalają z ministerstwem a wy juz chcecie wypłacać.
pA@TKA@@@

Post autor: pA@TKA@@@ »

czyli tak robicie ze beda dwa wnioski osoby składac ?? ale od 15 maja dopiero. Kurcze dlaczego MPiPS nic na swojej "pięknej" stronie nie zamieszcza zadnych wytycznych ,wyjaśnień???? a szkolenia robią pod koniec maja jak potrzebne są już, pod koniec maja to już po wnioskach itp. Ehhhhh
ODPOWIEDZ