ZDO ważne
Re: ZDO ważne
opracował ktoś może wzór takiego wniosku ??? bo u nas mamy zamiar wnioski wysłać do osób razem z tymi informacjami...
Gratuluję dobrego samopoczucia !grażyna3 pisze:ja jadę dopiero 29 maja na szkolenie i nie będę się spieszyła bo mam samych rolników i mam wątpliwości co do składanych oświadczeń. Jak będę wysyłała pisma to poproszę o przyjście 30 maja, będę więcej wiedziała bo jak czytam wpisy na forum to nikt nie wie jak powinny wyglądać wnioski jak oświadczenia rolników każdy robi jak chce a to dużo pieniędzy do wyrównania . Jak wypłacisz to ci ich nikt nie zwróci więc lepiej coś na ostudzenie nie mieli tyle czasu to wytrzyamają i kilka dni. Dzwoniłam do kilku ośrodku nikt się nie gorączkuje. Jeszcze aktualizacja programu w jaki sposób naliczać odsetki , jak zaokrąglać ,programiści jeszcze wszystko ustalają z ministerstwem a wy juz chcecie wypłacać.
taa takich o to sumiennych dbających o nasz kraj-nie o obywateli szukamy....
również gratuluje dobrego samopoczucia
również gratuluje dobrego samopoczucia
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
My podobnie jak Wy nie mamy wpływu na to kiedy ustawa wchodzi w życie. I możecie wierzyć lub nie, ale w świadczeniach i bez tych zmian jest co robić. I wbrew temu w co chcielibyście wierzyć, Wasze świadczenia nie mają wyższego priorytetu niż np. wniosek o zasiłek pielęgnacyjny czy jednorazową zapomogę z tytułu urodzenia dziecka.
Jeśli wszystkie wnioski złożone wcześniej będą rozpatrzone, bedą środki na realizację ZDO, będą techniczne możliwości przyznania świadczenia, których na dzień dzisiejszy nie ma, to oczywiście będziemy je wypłacać i stosowne środki zapotrzebowałem, ale czy tak będzie w istocie, tego nie wie nikt. Faktycznie, bardziej realny jeśli idzie o miesiąc wypłaty wydaje się czerwiec.
Jeśli wszystkie wnioski złożone wcześniej będą rozpatrzone, bedą środki na realizację ZDO, będą techniczne możliwości przyznania świadczenia, których na dzień dzisiejszy nie ma, to oczywiście będziemy je wypłacać i stosowne środki zapotrzebowałem, ale czy tak będzie w istocie, tego nie wie nikt. Faktycznie, bardziej realny jeśli idzie o miesiąc wypłaty wydaje się czerwiec.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
A co z kwestią uprawomocnienia się decyzji? Wypłaty w maju są nie możliwe.
- Zjem Ci Chleb
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
należy zastosować art 130 KPA par. 4 (Ponadto decyzja podlega wykonaniu przed upływem terminu do wniesienia odwołania, gdyż jest zgodna z żądaniem wszystkich stron)
co tam tyle czekali to poczekaja , to jest stanowisko pracownikow tych co maja comiesieczne wynagrodzenie wobec tych co zyli 10miesiecy na kredyt i w biedzie niech dalej zebraja ech ludzie ogarnijcie sie czas byc czlowiekiem dla czlowieka a nie katem
zadziwiające jak urzędasy zawsze patrzą pod kątem ABY TYLKO NIE DAĆ ABY TYLKO PRZEDŁUŻYC TYM KLIENTOM ŻEBY NIE PRZEKLNĄĆ....a nie A CO RZĄD KRADNIE TO BIEDNY KLIJENT NIECH DOSTANIE SZYBCIUTKO.....
bo to jest właśnie polska zawiść a kur.. nie dać innemu a co on bedzie mial a ja nie....nóż byscie przystawili klijentom do gardel za to ze dostanie im sie te 5 tysiecy na raz .....tylko przeklenstwa sie cisną jestescie smieszni z taka zawiscia hehe
bo to jest właśnie polska zawiść a kur.. nie dać innemu a co on bedzie mial a ja nie....nóż byscie przystawili klijentom do gardel za to ze dostanie im sie te 5 tysiecy na raz .....tylko przeklenstwa sie cisną jestescie smieszni z taka zawiscia hehe
A ja planuje zlozyc wniosek 15 maja i nie chodzi,ze mam pieniadze dostac na juz,ja moge cierpliwie poczekac.Zloze wniosek wczesnie,bo mi pani z opieki przez tel.juz zaznaczyla,ze dostane odmowe,bo jestem rolnikiem i ani zwrot,ani sp na dziecko mi sie nie nalezy.Wiec czym predzej dostane odmowe tym predzej sie odwolam.
- Sipera
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
- Kontakt:
Opiekunowie nie bądźcie niesprawiedliwi. Znów wieszacie psy na pracownikach. Ja zapotrzebowanie na środki na m-c następny wysyłam zawsze do 25go dnia miesiąca poprzedniego. Krócej - zapotrzebowanie na maj musiałam zrobić do 25 kwietnia. Przed sporządzeniem sprawozdania dzwoniłam do swojego Urzędu wojewódzkiego czy mimo, że nie ma jeszcze ustawy (ani jednej, ani drugiej) mogę złożyć zapotrzebowanie na wyrównania i podwyżki dla matek. Pani z UW stwierdziła, ze nie mam prawa bo nie ma ustaw. OK. Mimo wszystko zwiększyłam zapotrzebowanie o 150 tyś. Jednak na konto Ośrodka wpłynęła kwota o 150 tyś mniejsza. Matkom wyrównania zrobię bo 180 zł razy 65 świadczeń jestem w stanie wypłacić z zaoszczędzonych środków z miesięcy poprzednich. Ale skąd mam wziąć 150 na wyrównania dla opiekunów pytam?
A kretyni z UW jeszcze pismo przyślą aby nie utrudniać, nie przedłużać postępowania itp. Jestem tak przygotowana, że 15go puszczam inf do ludzi i od tego dnia mogę przyjmować wnioski. Wzory dec mam zrobione więc wklepać wnioski w system i wydrukować decyzje dla 96 osób dam radę w 2 -3 dni. Ale skąd mam wziąć kasę na wypłatę ?
A kretyni z UW jeszcze pismo przyślą aby nie utrudniać, nie przedłużać postępowania itp. Jestem tak przygotowana, że 15go puszczam inf do ludzi i od tego dnia mogę przyjmować wnioski. Wzory dec mam zrobione więc wklepać wnioski w system i wydrukować decyzje dla 96 osób dam radę w 2 -3 dni. Ale skąd mam wziąć kasę na wypłatę ?
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Oprócz ZDO ważne - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zaprzestanie gospodarstwa rolnego
ZDO
wniosek na ZDO
ZDO-> do Elmera trudne, POMÓŻ..
POMOCY ZDO
dodatkowe zapotrzebowanie
czy się należy
do Elmera
Druczki
podst. prawna do ŚP sprawdzona przez prawnika
obowiązek alimentacyjny dla wnuka