Ta sama podstawa prawna od lat - art. 14 ustawy o s.r.malixx pisze:
Wskaż mi podstawę prawną przyznania ww. dodatku na dziecko młodsze niz 6 lat a idąc dalej w twoje bzdury o braku podstawy prawnej - wskaż mi podstawę prawna że dziecko młodsze nic 6 lat może od 1.09.16 r. realizować roczne przygotowanie przedszkolne.
Weź sie nie kompromituj przykładem z zasiłku pielęgnacyjnego bo pasuje jak pięść do nosa. W zasiłku pielęgnacyjnym jest wyraźnie napisane, że przysługuje osobie, która ukończyła 75 lat. W art. 14 żadnego progu wiekowego nie ma. W ustawie oświatowej tez zresztą nie. Jest tylko mowa o tym, które dzieci MUSZĄ realizować obowiązek. Nie ma słowa o tym czy inne mogą. Czy 7-latki mogą dostać dodatek jak sa w zerówce?malixx pisze:idiota na idiocie i idiota pogania i jeszcze analfabeta co drugi - dwóch prostych jak budowa cepa zapisów ustawy o śr i o systemie oświat nie potrafią przeczytać i zrozumiec.
Ponownie, - dawajcie zasiłek pielęgnacyjny 74 latkom - przeciez w art. 16 śr nie ma zapisu, ze tylko i wyłacznie osoba ktora ukonczyla 75 la moze go dostać
I Ty mnie też.malixx pisze:Nie osmieszaj sie ludek - jestem kompletnym idiota i tyle, który bredzi jak potłuczony że od 1 września 2016 r. roczne przygotowanie przedszkolne moga odbywac dzieci młodsze niz 5 lat.
Jestes idiotą i analfabeta, który nie potrafi przeczytać art. 14 ust. 3 ustawy o systemie oświaty, mało tego, jak idiocie tłumaczą wszyscy naokoło co jest w tym przepisie napisane to idiota i tak dalej swoje. Na to juz nie ma usprawiedliwienia - po prostu idiota