Zerówka - Świadczenia rodzinne

Strona 12 z 14    [ Posty: 137 ]

Napisano: 30 sie 2016, 21:32

Teraz to już jest totalnie to pogmatwane...
Ortodonta Warszawa
haniaczech
Praktykant
Od: 30 sie 2016, 21:26
Zajmuję się:
Strona WWW: http://www.cudzilo.pl

Napisano: 31 sie 2016, 7:24

to jest tak jak z tym art. na świadczenie rodzicielskie, z którego wynikało że obydwoje rodzice nie mogą podjąć zatrudnienia żeby dostać to świadczenie :lol: :lol: :lol: :lol: ,
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 31 sie 2016, 8:11

6-latek ma obowiązek odbyć roczne przygotowanie przedszkolne co nie oznacza, że 5-latek nie może tego zrobić, jeżeli 5-latek dostarczy zaświadczenie, że odbywa roczne przygotowanie przedszkolne to my wypłacamy.
filip113

Napisano: 31 sie 2016, 8:12

też tak uważam
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 31 sie 2016, 8:50

malixx pisze:
Wskaż mi podstawę prawną przyznania ww. dodatku na dziecko młodsze niz 6 lat a idąc dalej w twoje bzdury o braku podstawy prawnej - wskaż mi podstawę prawna że dziecko młodsze nic 6 lat może od 1.09.16 r. realizować roczne przygotowanie przedszkolne.
Ta sama podstawa prawna od lat - art. 14 ustawy o s.r.
Podstawą przyznawania dodatku jest fakt realizacji rocznego przygotowania przedszkolnego a nie wiek dziecka. Gdy powstał obowiązek zerówki dla 5-latków, naszej ustawy nie trzeba było zmieniać. Teraz wrócono do 6-latków i też zmian nie potrzeba. A wszystko dlatego, że ktoś logicznie zapisał, że dodatek daje się za realizację rocznego przygotowania przedszkolnego a nie za wiek. To czy dziecko robi to w wieku 5, 6 czy 7 lat mało nas interesuje. Jeśli realizuje to dostaje - proste.

Nie wiem czy jest podstawa prawna, która mówi że 5-latek może realizować zerówkę. Nie wiem tez czy jest podstawa, która mówi że nie może. Od zarania dziejów zdarzały się dzieci, które rok wcześniej szły do zerówki. Czy było to zabronione? Czy w takim razie łamano prawo? Niech sie ktoś mądrzejszy wypowie.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 31 sie 2016, 9:31

idiota na idiocie i idiota pogania i jeszcze analfabeta co drugi - dwóch prostych jak budowa cepa zapisów ustawy o śr i o systemie oświat nie potrafią przeczytać i zrozumiec.

Ponownie, - dawajcie zasiłek pielęgnacyjny 74 latkom - przeciez w art. 16 śr nie ma zapisu, ze tylko i wyłacznie osoba ktora ukonczyla 75 la moze go dostać
malixx

Napisano: 31 sie 2016, 9:37

dobrze wiesz ze to jest zupełnie inna sytuacja, bo jest napisany wiek osoby czyli 75 r.ż. a jeżeli chodzi o dodatek na rozpoczęcie to nie ma określonego wieku, no chyba że nie dowidzę to Ty wskaż mi art. z ustawy o św. rodzinnych mówiący o tym, że tylko 6- latkom należy się ww. dodatek.

Twoje wyzwiska wskazują na Twój poziom kultury, sama sobie uwłaczasz takim zachowaniem
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 31 sie 2016, 9:43

malixx pisze:idiota na idiocie i idiota pogania i jeszcze analfabeta co drugi - dwóch prostych jak budowa cepa zapisów ustawy o śr i o systemie oświat nie potrafią przeczytać i zrozumiec.

Ponownie, - dawajcie zasiłek pielęgnacyjny 74 latkom - przeciez w art. 16 śr nie ma zapisu, ze tylko i wyłacznie osoba ktora ukonczyla 75 la moze go dostać
Weź sie nie kompromituj przykładem z zasiłku pielęgnacyjnego bo pasuje jak pięść do nosa. W zasiłku pielęgnacyjnym jest wyraźnie napisane, że przysługuje osobie, która ukończyła 75 lat. W art. 14 żadnego progu wiekowego nie ma. W ustawie oświatowej tez zresztą nie. Jest tylko mowa o tym, które dzieci MUSZĄ realizować obowiązek. Nie ma słowa o tym czy inne mogą. Czy 7-latki mogą dostać dodatek jak sa w zerówce?
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 31 sie 2016, 10:04

Nie osmieszaj sie ludek - jestem kompletnym idiota i tyle, który bredzi jak potłuczony że od 1 września 2016 r. roczne przygotowanie przedszkolne moga odbywac dzieci młodsze niz 5 lat.

Jestes idiotą i analfabeta, który nie potrafi przeczytać art. 14 ust. 3 ustawy o systemie oświaty, mało tego, jak idiocie tłumaczą wszyscy naokoło co jest w tym przepisie napisane to idiota i tak dalej swoje. Na to juz nie ma usprawiedliwienia - po prostu idiota
malixx

Napisano: 31 sie 2016, 10:07

malixx pisze:Nie osmieszaj sie ludek - jestem kompletnym idiota i tyle, który bredzi jak potłuczony że od 1 września 2016 r. roczne przygotowanie przedszkolne moga odbywac dzieci młodsze niz 5 lat.

Jestes idiotą i analfabeta, który nie potrafi przeczytać art. 14 ust. 3 ustawy o systemie oświaty, mało tego, jak idiocie tłumaczą wszyscy naokoło co jest w tym przepisie napisane to idiota i tak dalej swoje. Na to juz nie ma usprawiedliwienia - po prostu idiota
I Ty mnie też. :lol:
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 12 z 14    [ Posty: 137 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny