Zerówka - Świadczenia rodzinne

Strona 10 z 14    [ Posty: 137 ]

Napisano: 30 sie 2016, 10:05

Może ktoś wrzucić wzór wezwania???
Agu

Napisano: 30 sie 2016, 10:07

Może inaczej:
Znany ci jest art. 16 ustawy o śr?
Art. 16 ust. 2 pkt 3 ustawy o świadczeniach rodzinnych:
Zasiłek pielęgnacyjny przysługuje osobie, która ukończyła 75 lat

Gdzie tu jest napisane że tyko i wyłącznie osobie, która ukończyła 75 lat?
No nie jest napisane, czyli idąc twoim wspaniałym umysłem prawniczym i logiką, którą stosujesz do art. 14 ust. 3 ustawy o systemie oświaty, powinieneś też płacić zasiłek pielęgnacyjny np 74 latkom.

Więcej mi sie tłumaczyć nie chce i nie ma to nawet sensu, bo nie masz po prostu elementarnej umiejetności czytania o stosowaniu prostych jak budowa cepa przepisó juz nie wspomnę
magdaops22

Napisano: 30 sie 2016, 11:10

oj magdaops22 szkoda że nie mieszkam w Twojej gminie byś mi uchyliła a zapewniam że bym się odwołała
jakoś mnie nie przekonujesz swoją teorią na którą się uparłaś
kto mi zabroni posłać dziecko do zerówki a w wieku 6 lat do szkoły ?
już za moich czasów było tak że rok młodsi chodzili ze mną do klasy
to jak moje dziecko w wieku 5 lat pójdzie do zerówki i będzie realizować program rocznego przygotowania przedszkolnego ( nasza ustawa nie mówi o obowiązkowym rocznym przygotowaniu przedszkolnym - tylko rocznym przygotowaniu przedszkolnym .... ) bo się nadaje i chce tego, a za rok pójdzie do 1 klasy sp to odpowiedz mi dlaczego moje dziecko ma być pokrzywdzone i nie dostać 100 zł w tym roku ?
a i wskaż mi proszę na to art. z naszej ustawy ok :)
gasiak

Napisano: 30 sie 2016, 11:12

i ta decyzja czy dziecko będzie realizować program rocznego przygotowania szkolnego nie należy do Ciebie tylko do rodziców i przedszkola ....
Gość pisze:A co powiecie na to - dostałam zaświadczenie ze szkoły podstawowej iż dziecko bedzie uczęszczało w roku szkolnym 2016/2017 do oddziału zerowego - dziecko rocznik 2011 - jakieś sugestie w tej sprawie należy się w tym przypadku 100 zł na rozpoczęcie roku czy też nie
jak dla mnie uczęszczać może, pewnie mała gmina i to w ramach oszczędności tak jest
ma realizować program rocznego przygotowania przedszkolnego
gasiak

Napisano: 30 sie 2016, 11:21

to jak robicie, decyzję uchylającą, zmieniającą??? możecie wrzucić wzor
m1705

Napisano: 30 sie 2016, 11:28

ja robię tak: wzywam rodzica
pytam jak to z tym dzieckiem jest, jeśli rodzic wie, że dziecko zostaje w przedszkolu pisze mi oświadczenie, że prosi o uchylenie i wyraża zgodę na zmianę decyzji na podstawie 155 kpa
jeśli nie wie, nie jest pewny albo wie że zerówka to mówię, że mają przynosić zaświadczenie że dziecko realizuje program rocznego przygotowania przedszkolnego i będę płacić .... nasza ustawa mówi jasno że dodatek przysługuje również na dziecko rozpoczynające roczne przygotowanie przedszkolne.
Dodatek przysługuje raz w roku, w związku z rozpoczęciem roku szkolnego albo rocznego przygotowania przedszkolnego, w wysokości 100,00 zł na dziecko.
nigdzie nie ma mowy o tym że rrs dla zerówki jeśli dziecko realizuje obowiązkowe roczne przygotowanie przedszkolne
gasiak

Napisano: 30 sie 2016, 11:48

Dajcie art. Do wezwania?
Agu

Napisano: 30 sie 2016, 12:06

wzywam = dzwonię
gasiak

Napisano: 30 sie 2016, 12:34

dodam, że jestem małą gminą
gasiak

Napisano: 30 sie 2016, 12:47

A nie wysyłacie wezwań?