zespół Downa stwierdzony po urodzeniu? - Wsparcie kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem”

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 03 lut 2017, 13:52

a dlaczego zespół? bo to jest zespół chorób, tak samo jest z zespołem Edwardsa czy Patau. Moim zdaniem, jeśli lekarz wypisze zaświadczenie to pracownik nie ma prawa kwestionować tego
Gość

Napisano: 11 lut 2017, 14:03

Zespół Downa zdiagnozowany po urodzeniu dziecka - należy się jednorazowe świadczenie(matka musi przebywać pod opieką lekarza).Na zaświadczeniu od lekarza nie ma rubryki jaka to choroba.Jest tylko stwierdzenie faktu trwałej choroby.Urzędnik nie musi wiedzieć na co dziecko choruje,interesuje go sam fakt.
łociec

Napisano: 03 mar 2017, 14:48

No właśnie, dzisiaj Pan złożył wniosek zaświadczenie wydane w ten sposób, że stwierdzono nieodwracalny zespół Downa. Awantura jak kazano Panu donieść zaświadczenie stwierdzające to co w ustawie. Mówię, że nas nie interesuje na co dziecko jest chore , ale zaświadczenie musi zawierać to co napisane w przepisie.Kolejny bubel ustawowy, bo lekarz tez nie wie co ma być na zaświadczeniu napisane, bo ustawy nie czyta. Określenie wzoru przepisem prawa rozstrzygało by problem, a tak to Pan zarzuca nam, że co my tu mu dajemy jakieś zaświadczenia.
urzędnik

Napisano: 06 mar 2017, 11:26

Ja byłam u lekarza po takie zaświadczenie. kazałam przepisać zapis z ustawy, nie było problemu
Gość

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x