zespół interdyscyplinarny

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
~do Joli i Ryśki

Re: zespół interdyscyplinarny

Post autor: ~do Joli i Ryśki »

Jola, spełniaj się rodzinnie i zawodowo za moje 1200 do łapy i zero nagród i ekwiwalentów, bo \"nie ma kasy\". Rachunki, paliwo do auta, którym muszę dojeżdżać do pracy, bo nie mam połączenia komunikacją publiczną, jedne zakupy spożywcze w supermarkecie i jestem na zerze dwa tygodnie po wypłacie.

Ryśka, i po troszę ma rację, bo nasz ustawodawca wspaniały nie pomyślał, żeby prawo regulujące pracę kuratorów zmienić stosownie ze zmianą ustawy o przeciwdziałaniu przemocy, w związku z czym wedle jednych przepisów nie ma obowiązku pracować w zespole, a wedle innych ma. Taki dysonans pozwala kierownikom sądów wypinać się na nas, a nawet straszyć konsekwencjami za powołanie kuratora (nawet za jego zgodą) do zespołu, bo \"jakim prawem???\".

Polska prawna rzeczywistość.... :(
~...

Post autor: ~... »

kuratora nie powołuje się do zespołu, nie robi się żadnych porozumień z prezesem sądu, kurator z mocy ustawy wchodzi w skład zespołu, jak jest posiedzenie zespołu to tylko pismo do kuratorów, że w tym i tym dniu jest posiedzenie i albo przyjedzie albo nie
~basia

Post autor: ~basia »

Najlepsze jest to, że lekarze stawiają największy opór. Bo oni za darmo nie będą pracować.
~Jola

Post autor: ~Jola »

oj, przez kogoś tu zazdrość przemawia. Na szczęście mam swoje 2800 i nie ma potrzeby, żebym wczuwała sie w Twoje położenie. Podwyżki, albo zmiany pracy na lepiej płatną życzę:)
~ola

Post autor: ~ola »

jestem wykształcona, kompetentna i dlaczego mam być nisko opłacana.... moje poświęcenie zawodowe też kosztuje, ( misjonarki mogą jechać do Afryki)
~do Joli

Post autor: ~do Joli »

Jola, to nie zazdrość - to czarna rozpacz ;P Ach, \"empatia\" przez Ciebie przemówiła, i Ty o misji mówisz... Widocznie empatię masz tylko dla dobrze sytuowanych.

dzięki za życzenia - oby się sprawdziły ;)
~jola

Post autor: ~jola »

oby:)
ODPOWIEDZ