Zgon wnioskodawcy

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
monstera
Stażysta
Zajmuję się: GK, DM, DE
Kontakt:

Zgon wnioskodawcy

Post autor: monstera »

Dzień dobry.
W dniu 31.07 zmarł wnioskodawca, więc muszę wygasić decyzję dot. dodatku mieszkaniowego za miesiąc sierpień i kolejne.
W skład gospodarstwa domowego wchodził wnioskodawca wraz z żoną. Czy decyzję wygaszającą wystawić na żonę? Czy wystarczy poinformować spółdzielnię mieszkaniową ?
Nie miałam jeszcze takiego przypadku więc nie wiem jak postąpić...
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Re: Zgon wnioskodawcy

Post autor: :-) »

monstera pisze: 05 sie 2022, 10:06 Dzień dobry.
W dniu 31.07 zmarł wnioskodawca, więc muszę wygasić decyzję dot. dodatku mieszkaniowego za miesiąc sierpień i kolejne.
W skład gospodarstwa domowego wchodził wnioskodawca wraz z żoną. Czy decyzję wygaszającą wystawić na żonę? Czy wystarczy poinformować spółdzielnię mieszkaniową ?

wygaszasz decyzję na wnioskodawcę...niestety zmarłego i wysyłasz na jego adres...gdzie odbierze żona...informację o decyzji wygaszającej wysyłasz do zarządcy
monstera
Stażysta
Kontakt:

Posiada ktoś może decyzję wstrzymującą dodatek ze względu na zgon ? Bardzo proszę..
monstera
Stażysta
Kontakt:

:-) pisze: 05 sie 2022, 10:18
monstera pisze: 05 sie 2022, 10:06 Dzień dobry.

wygaszasz decyzję na wnioskodawcę...niestety zmarłego i wysyłasz na jego adres...gdzie odbierze żona...informację o decyzji wygaszającej wysyłasz do zarządcy
Bardzo dziękuję, tak zrobię.
brodafix
Podinspektor
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Post autor: brodafix »

Posiada ktoś może decyzję wstrzymującą dodatek ze względu na zgon ? Bardzo proszę..
adres mailowy podaj ;)
monstera
Stażysta
Kontakt:

ODPOWIEDZ