Zimowa pomoc dla osób bezdomnych - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 02 gru 2010, 23:56

Śnieg i mróz w szczególny sposób utrudnia życie osobom bezdomnym. Od kilku dni pracownicy socjalni Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście m. st. Warszawy wspólnie ze strażnikami miejskimi patrolują miejsca, w których przebywają osoby bezdomne. https://ops.pl/news.php?id=21211
angoc

Napisano: 03 gru 2010, 14:11

W mieście są strażnicy miejscy którzy patrolują miejsca a na wsi pracownik socjalny jest zdany wyłącznie na siebie.
~Iza

Napisano: 03 gru 2010, 20:42

W miastach, szczególnie tych większych takie patrole ze strażnikami miejskimi bez problemy można zorganizować. Mniejsze aglomeracje mają jednak swój własny potencjał, który można wykorzystać w takim działaniu. Przede wszystkim aktywność mieszkańców oraz instytucje i organizacje działające lokalnie. Patrol Zimowy w naszej gminie! Pod tym hasłem zapewne uda się zorganizować stosowne działania.
~pracownik socjalny

Napisano: 03 gru 2010, 22:35

choć popracujesz w mojej gminie w takim patrolu zimowym, kawę w termosie na drogę dostaniesz
~x

Napisano: 03 gru 2010, 22:49

Stwierdzasz fakt czy ironizujesz?
Moja wirtualna intuicja podpowiada, ze chodzi o to drugie.
~pracownik socjalny

Napisano: 03 gru 2010, 23:14

Pracowniku socjalny ty nie wiesz co piszesz na wsi to pracownik socjalny jest instytucją policją i organizacją zarazem i to on odpowiada.
~Iza

Napisano: 06 gru 2010, 16:28

Iza taka prawda.
~Magda

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x