ŹLE WYDANA KARTA - CO DALEJ!!!!!!!!!!!!!! - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 02 lut 2015, 15:01

Konkubinat z czworgiem dzieci. Mężczyzna jest ojcem dwójki dzieci. Kobieta całej czwórki. Błędnie wydałam kartę ojcu dzieci (nie jest rodzicem trójki z tych dzieci). Karty wydawałam jeszcze na podstawie starego rozporządzenia. Obecnie powinnam wszcząć postępowanie i wydać decyzję stwierdzającą utratę uprawnień z powodu wydania karty z naruszeniem przepisów ustawy. CZY MOGLIBYŚCIE WRZUCIĆ WZÓR TAKIEJ DECYZJI. PODPOWIEDZCIE JAK TO ZROBIĆ W SYSTEMIE.
BASIABASIA

Napisano: 02 lut 2015, 15:57

Mam taką samą sytuację, przygotowałam sobie wszystkie pisma, ale wybieram się jeszcze do radcy prawnego skonsultować tą decyzję itd. Jednak nie robię tego jeszcze, ponieważ czekam na odpowiedź z archiwum narodowego ws. nadania numeru do korespondencji w sprawach KDR. Jeśli to masz już zmienione/nadane w instrukcji kancelaryjnej - to działaj :) Stwórz sobie na spokojnie zawiadomienie o wszczęciu, o zebraniu materiału dowodowego i decyzję. W ośrodku powinni Ci pomóc, radca prawny powinien pomóc i internet też pomoże :) Ja chętnie wyślę Ci moje pisma, ale nie bez sprawdzenia ich, żebyś nie poszła w świat błędna decyzja ;)
Kinya

Napisano: 27 kwie 2015, 12:19

Witam mam taką samą sytuację czy któraś z pań mogłaby mi przesłać wzory tych pism.Będę bardzo wdzięczna
OLENA

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x