Złotówka za ...... - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 06 lip 2015, 11:06

Ewelinaa pisze:a ciekawe jak to będzie ujmowane w sprawozdaniu czy będzie robite na zasiłek rodzinny i poszczególne dodatki czy jak
No ja mam taką koncepcję, że ta bzdurna "łączna kwota zasiłków" musi być rozbita na wszystkie przyznane świadczenia, tzn. program i tak musi przecież "przyznać" zasiłek rodzinny z ewentualnymi dodatkami, a w sprawozdaniu każde przyznane świadczenie musi być wykazane jako wypłacone. Nie wiem, czy można wykazać jakiś zasiłek czy dodatek w kwocie 0,00 zł. Ale w decyzji też pewnie wskażemy: zasiłek rodzinny, dodatki do zasiłku rodzinnego takie i takie w łącznej kwocie...
Ostatnio zmieniony 06 lip 2015, 11:07 przez Zofia, łącznie zmieniany 1 raz.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 06 lip 2015, 11:06

Ewelinaa pisze:a ciekawe jak to będzie ujmowane w sprawozdaniu czy będzie robite na zasiłek rodzinny i poszczególne dodatki czy jak

tez jestem ciekawa jak beda wygladały sprawozdania, bo alby kwoty zasiłków nie beda sie zgadzac albo kwoty dodatków
Gość

Napisano: 06 lip 2015, 11:21

Niesamowity spektakularny sukces. Będzie się czym w kampanii wyborczej chwalić. Dlatego zakłamane łachy nie zrobiły tego od listopada, żeby ich łgarstwo i manipulacja nie wyszły przy wyborach. We wrześniu każdy zainteresowany by się już zorientował, że mają wszystkich za idiotów.

"łączna kwota zasiłków"-jedno zdanie i jaki sukces. Tylko dalej napisali, że podzielona przez ilość miesięcy przysługiwania. Ależ bezczelność, ależ pogarda dla "hołoty" i "motłochu". "Młodzi, wykształceni, bezdzietni" łykną jak bocian żabę, starzy, dzietni sfrustrowani jeszcze bardziej się sfrustrują.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 06 lip 2015, 14:27

West jesteś genialnym tropicielem "spisków" - ktoś cokolwiek ukrywał? Jak wół projekt podpisany przez prezydenta był dostępny dla wszystkich od wielu miesięcy na bip ministerstwa, na bip rcl i na stronach parlamentu. Wszystkie zapisy jasne od wielu miesięcy, nawet w uzasadnieniu jest przykład jak wół pokazujący wszystkim którzy raczyli go przeczytać i choćby wykazac odrobinę zainteresowania, na czym polega dokładnie mechanizm zł za zł.
A ty biedaku teraz usiłujesz bredzić jaki to straszny projekt? Czy tez może w końcu raczyłeś doczytać to co jest napisane od wielu miesięcy?
Zgłosiłes jakies uwagi? Chyba w samorządzie pracujesz a coś mi się wydaje że komisja wspólna rządu i samorządu terytorialnego, w której cos mi się wydaje są niewątpliwie przedstawiciele samorządu się znajdują, opiniowała ten projekt i to pozytywnie. Takiś chorjak na anonimowym forum? Smiało, zgłaszaj uwagi zastrzeżenia tam gdzie jest na to miejsce a nie bredzisz teraz jak potłuczony jak w końcu raczyłeś coś doczytać z przyjętej ustawy.
Jak ci wyimaginowani "oni" takie straszne projekty chyłkiem przygotowują, to gdzie ty jesteś? Dlaczego uwag nie zgłaszasz?
olik

Napisano: 06 lip 2015, 14:47

Oooo - to chyba jeden z tych 200 z internetowego przedwyborczego zespołu opiniotwórczego. Nie wiem o czym piszą i o co im chodzi, ale poszczekam, bo za to płacą.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 06 lip 2015, 14:50

No bo przecież jak wół jest wszystko napisane. Ciul tam, że Olik sam niewiele z tego rozumie, poszczekać zawsze można. :) Nasi świadczeniobiorcy już pokazali, że jak coś tracą to potrafią o swoje zawalczyć (w przeciwieństwie do zastraszonych pracowników opsów), więc w ten czy inny sposób będzie wesoło :)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 06 lip 2015, 14:51

olik pisze:West jesteś genialnym tropicielem "spisków" - ktoś cokolwiek ukrywał? Jak wół projekt podpisany przez prezydenta był dostępny dla wszystkich od wielu miesięcy na bip ministerstwa, na bip rcl i na stronach parlamentu. Wszystkie zapisy jasne od wielu miesięcy, nawet w uzasadnieniu jest przykład jak wół pokazujący wszystkim którzy raczyli go przeczytać i choćby wykazac odrobinę zainteresowania, na czym polega dokładnie mechanizm zł za zł.
A ty biedaku teraz usiłujesz bredzić jaki to straszny projekt? Czy tez może w końcu raczyłeś doczytać to co jest napisane od wielu miesięcy?
Zgłosiłes jakies uwagi? Chyba w samorządzie pracujesz a coś mi się wydaje że komisja wspólna rządu i samorządu terytorialnego, w której cos mi się wydaje są niewątpliwie przedstawiciele samorządu się znajdują, opiniowała ten projekt i to pozytywnie. Takiś chorjak na anonimowym forum? Smiało, zgłaszaj uwagi zastrzeżenia tam gdzie jest na to miejsce a nie bredzisz teraz jak potłuczony jak w końcu raczyłeś coś doczytać z przyjętej ustawy.
Jak ci wyimaginowani "oni" takie straszne projekty chyłkiem przygotowują, to gdzie ty jesteś? Dlaczego uwag nie zgłaszasz?
Ty opłacany analfabeto- ze 200 razy czytałem na możliwe sposoby i z różnym akcentem tego gniota i wyjść nie mogę z podziwu dla bezczelności i pogardy. Jest was kilkoro i opluwacie wszystkich, co śmią w ogóle przeczytać i powiedzieć o co w tym chodzi. Możesz ty spojrzeć w lustro jak rano wstajesz, czy już ci jest wszystko jedno?
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 06 lip 2015, 15:15

Pracuję w świadczeniach od samego początku i niejedno przeżyłam ale większego idiotyzmu jeszcze nie widziałam
"Za każde przekroczenie progu o 1 zł, łączna kwota świadczeń przysługujących rodzinie będzie pomniejszana o 1 zł."

I przykład rodzina pobiera:
77
106
115
80
400
Łącznie 778zł a przekracza 20zł to z tego co rozumiem wypłacimy jej 758zł za chwilę okaże się że wychowawczy 400 ma do zwroto i co
elzbieta j

Napisano: 06 lip 2015, 15:26

Dałaś się zwieść propagandzie ;) , przekroczenie dotyczy łącznego dochodu rodziny i łącznej kwoty zasiłków. Jak będzie miała 400 do zwrotu, to przeliczysz jeszcze raz ile jej się łącznie należało, ustalisz nową kwotę świadczeń i do zwrotu będzie jeszcze więcej. Albo pewnie nie, bo to nie będą nienależne... Kto to teraz wie?
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 06 lip 2015, 15:30

No i odpowiedz na pytanie west - gdzie sa twoje uwagi do projektu znanego wszystkim od praktycznie początku 2015 r. Gdzie i komu je zgłaszałeś "samorządowcu" zainteresowany losem ludzi?
Odpowiesz czy będziesz bredził dalej i tobie podobni stali "eksperci" tutaj?
olik

Strona 2 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x