Zmiana danych na karcie (zmiana nazwiska)
- ubu
- Podinspektor
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: Zmiana danych na karcie (zmiana nazwiska)
Gosiu ale o jaka sytuację chodzi, zaczęłaś zadawać pytania nie podając genezy problemów, czy mówiąc zmianie adresu zamieszkania mówisz o gminie? Co to za wniosek, o dadatkowa forme kdr elektroniczną tylko? Nie wiem co napisać o kolejności bo brakuje mi tu informacji o co chodzi
A czasu dziś już nie wiele zostało

"To err is human, to forgive is divine"
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS,ŚR i FA
- Kontakt:
ubu 
faktycznie trochę zawile napisałam o co mi chodzi.
1.Otóż dzisiaj złożyła mi wniosek rodzina o kdr: rodzice z trójką dzieci w wieku szkolnym. Zawnioskowali o karty tradycyjne i elektroniczne.
2. Dzień wcześniej wniosek złożyła mama Pani z punktu 1 wnioskując o karty (tradycyjną i elektroniczną) tylko dla siebie bo jest już wdową. Do swojego wniosku wpisała trójkę dorosłych dzieci w tym Panią z punktu 1
Zachowując daty wpływu zaczęłąm od wprowadzania wniosku Pani seniorki. W trakcie okazało się, że rodzina z punktu 1 ma już wydane tradycyjne kdr w 2014 roku, ale pod innym adresem niż obecny (stary i nowy adres w mojej gminie)
Oczywiście Pani seniorce karty przyznałam, ma już nawet elektroniczną wydaną. System nawet się nie buntował, że córka z punktu 1 ma teraz inny adres niż w 2014 roku.
Ale co teraz z rodziną z punktu 1 ?? Unieważnić stare karty tradycyjne z nieaktualnym adresem i przyznać na nowo z aktualnym adresem wszystkim tradycyjne i elektroniczne ?? Starych tradycyjnych nie ruszać, przyznać tylko elektroniczne bo gmina ta sama, zmieniła się tylko miejscowość ??
Jeśli stare unieważnić to jaka ma być kolejność?? - najpierw unieważniam stare i wprowadzam nowy wniosek przyznaję nowe tradycyjne i elektroniczne czy odwrotnie, wprowadzam nowy wniosek przyznaję nowe karty (tradycyjne i elektroniczne) i unieważniam te z 2014 roku ??
Nerwy mnie już biorą na tę KDR, chyba zacznę kląć

faktycznie trochę zawile napisałam o co mi chodzi.
1.Otóż dzisiaj złożyła mi wniosek rodzina o kdr: rodzice z trójką dzieci w wieku szkolnym. Zawnioskowali o karty tradycyjne i elektroniczne.
2. Dzień wcześniej wniosek złożyła mama Pani z punktu 1 wnioskując o karty (tradycyjną i elektroniczną) tylko dla siebie bo jest już wdową. Do swojego wniosku wpisała trójkę dorosłych dzieci w tym Panią z punktu 1
Zachowując daty wpływu zaczęłąm od wprowadzania wniosku Pani seniorki. W trakcie okazało się, że rodzina z punktu 1 ma już wydane tradycyjne kdr w 2014 roku, ale pod innym adresem niż obecny (stary i nowy adres w mojej gminie)
Oczywiście Pani seniorce karty przyznałam, ma już nawet elektroniczną wydaną. System nawet się nie buntował, że córka z punktu 1 ma teraz inny adres niż w 2014 roku.
Ale co teraz z rodziną z punktu 1 ?? Unieważnić stare karty tradycyjne z nieaktualnym adresem i przyznać na nowo z aktualnym adresem wszystkim tradycyjne i elektroniczne ?? Starych tradycyjnych nie ruszać, przyznać tylko elektroniczne bo gmina ta sama, zmieniła się tylko miejscowość ??
Jeśli stare unieważnić to jaka ma być kolejność?? - najpierw unieważniam stare i wprowadzam nowy wniosek przyznaję nowe tradycyjne i elektroniczne czy odwrotnie, wprowadzam nowy wniosek przyznaję nowe karty (tradycyjne i elektroniczne) i unieważniam te z 2014 roku ??
Nerwy mnie już biorą na tę KDR, chyba zacznę kląć

- ubu
- Podinspektor
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
no teraz jest wszystko jasne, chyba nikt by się wcześniej tego nie domyślił
, nie będzie tu raczej żadnych problemów, przyznajesz całej rodzinie KDR w dodatkowej wersji elektronicznej (w tym przypadku nadal bezpłatnie). Nie anulujesz tradycyjnych bo nie ma po co, oni nie zmienili gminy a jedynie adres który wprowadzając forme dodatkową możesz zmienić we wniosku na nowy i tyle. Bo na karyach nie ma danych pod postacią adresu 

"To err is human, to forgive is divine"
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS,ŚR i FA
- Kontakt:
Oprócz Zmiana danych na karcie (zmiana nazwiska) - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
nie przyznałam dla dzieci decyzji
Wniosek elektroniczny - błędy biznesowe
Opłata za duplikat kiedy należy uiścić opłatę
ulice, dzielnice, osiedla moduł obsługi wniosku
Odwieczny konflikt w rodzinie między rodzicami a dzieckiem
Karty ale tylko dla rodziców przyszły?
źle wprowadzony wniosek- da się z tego wybrnąć?
Błędny adres meila przy Karcie Dużej Rodziny
duplikat karty elektronicznej - wcześniej karta tradycyjna
Dziecko niespełniajace warunków jako wnioskodawca?
Jakie dokumenty bierzecie od wnioskodawcy!!!
działanie systemu SI Katrta Dużej Rodziny
Dziwny przypadek jakie dokumenty żądać
Przy zatwierdzaniu wniosku system dodał niewlasciwe numery r
Kolejny przypadek pan - 3 dzieci, jedno z poprzedniego małż.
KDR dla małżonka który nie ma dzieci