zmiana formy wypłaty dodatku
-
- Praktykant
- Zajmuję się: praca socjalna, dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
zmiana formy wypłaty dodatku
Cześć wszystkim, mam problem i liczę na Wasza pomoc. Co mam zrobić jeżeli klientka chciałby zmienić formę wypłaty dodatku mieszkaniowego, dotychczas miała na konto ZGKiM ale teraz chce na do kasy. Czy jest taka możliwość, jaka podstawa prawna, wystawić decyzję zmieniającą? Dodatek ma przyznany do września a zmianę wypłaty chciałaby od lipca. Z góry dziękuje
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dm
- Kontakt:
Re: zmiana formy wypłaty dodatku
Dodatek mieszkaniowy wypłaca się, w terminie do dnia 10 każdego miesiąca z góry, zarządcy domu lub osobie uprawnionej do pobierania należności za lokal mieszkalny (np. właścicielowi lokalu). Ryczałt na opał jedynie może Wnioskodawca otrzymać na konto bankowe lub w kasie.
Dodatek mieszkaniowy wypłaca się w całości do rąk osoby będącej właścicielem domu jednorodzinnego.
Dodatek mieszkaniowy wypłaca się w całości do rąk osoby będącej właścicielem domu jednorodzinnego.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: praca socjalna, dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Re: zmiana formy wypłaty dodatku
A jeżeli klientka wykupiła mieszkanie i zmienił się zarządca, to mogę zmienić formę wypłaty ?Knapa pisze: 22 cze 2022, 8:15 Dodatek mieszkaniowy wypłaca się, w terminie do dnia 10 każdego miesiąca z góry, zarządcy domu lub osobie uprawnionej do pobierania należności za lokal mieszkalny (np. właścicielowi lokalu). Ryczałt na opał jedynie może Wnioskodawca otrzymać na konto bankowe lub w kasie.
Oprócz zmiana formy wypłaty dodatku - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
DECYZJA podstaw prawna
nie zamieszkuje
pouczenie
wynajem od osoby prywatnej
dom jednorodzinny czy należy się DM?
kapitał rodzinny
Informacja dla zarządcy
świadczenie
dochód z ryczałtu
właściciel a wspólnota
stypendium artystyczne