zmiana formy wypłaty dodatku

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
aga1990
Praktykant
Zajmuję się: praca socjalna, dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

zmiana formy wypłaty dodatku

Post autor: aga1990 »

Cześć wszystkim, mam problem i liczę na Wasza pomoc. Co mam zrobić jeżeli klientka chciałby zmienić formę wypłaty dodatku mieszkaniowego, dotychczas miała na konto ZGKiM ale teraz chce na do kasy. Czy jest taka możliwość, jaka podstawa prawna, wystawić decyzję zmieniającą? Dodatek ma przyznany do września a zmianę wypłaty chciałaby od lipca. Z góry dziękuje
Knapa
Starszy referent
Zajmuję się: Dm
Kontakt:

Re: zmiana formy wypłaty dodatku

Post autor: Knapa »

Dodatek mieszkaniowy wypłaca się, w terminie do dnia 10 każdego miesiąca z góry, zarządcy domu lub osobie uprawnionej do pobierania należności za lokal mieszkalny (np. właścicielowi lokalu). Ryczałt na opał jedynie może Wnioskodawca otrzymać na konto bankowe lub w kasie.
Dodatek mieszkaniowy wypłaca się w całości do rąk osoby będącej właścicielem domu jednorodzinnego.
aga1990
Praktykant
Zajmuję się: praca socjalna, dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

Re: zmiana formy wypłaty dodatku

Post autor: aga1990 »

Knapa pisze: 22 cze 2022, 8:15 Dodatek mieszkaniowy wypłaca się, w terminie do dnia 10 każdego miesiąca z góry, zarządcy domu lub osobie uprawnionej do pobierania należności za lokal mieszkalny (np. właścicielowi lokalu). Ryczałt na opał jedynie może Wnioskodawca otrzymać na konto bankowe lub w kasie.
Dodatek mieszkaniowy wypłaca się w całości do rąk osoby będącej właścicielem domu jednorodzinnego.
A jeżeli klientka wykupiła mieszkanie i zmienił się zarządca, to mogę zmienić formę wypłaty ?
ODPOWIEDZ