zmiana miejsca zamieszkania - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 5 z 6    [ Posty: 52 ]

Napisano: 31 lip 2015, 14:17

Elmer pisze:Sąd wskazuje na art. 65 kpa - przekazanie wniosku. I tu jest coś z czym się nie zgadzam - wniosek został już rozpatrzony i ten art. nie powinien być stosowany.
Dlatego ja praktykuję ludzie rozwiązanie tego problemu:
1. albo namawiam stroną na złożenie rezygnacji - bez podania przyczyny, ewentualnie z określeniem w czasie przyszłym wyprowadzam się. Tak by wydać decyzję będąc właściwym;
2. jak kobieta się upiera, że chce dalej brać u nas to wskazuje mi ewentualnie tylko adres nowy jako korespondencyjny.
No widzisz ty nie respektujesz zapisu art. 65 kpa. ja mam problem z realizacją cudzej decyzji i takiej dla której już nie jestem właściwa. Co do Twoich punktów każdy, no w każdym bądź razie ja również namawiam na złożenie wniosku, również bez podania przyczyny, czasami we wniosku wymagam również by wpisano adres korespondencyjny 8-) wówczas problemu nie ma. Mam nawet paru takich wnioskodawców co od dawna u mnie nie mieszkają a chcą koniecznie składać u mnie wniosek :lol: i co pozostaje tylko adres korespondencyjny :lol:
Elmer pisze:Nie wydam decyzji rażąco naruszającej prawo.
Będziesz tylko realizował decyzję jako były OWW , wiadomo to jest zgodne z zapisami ustawy :roll:
Elmer pisze:Wygrałem :lol:
W tej robocie wygranych nie ma 8-) To rzeźba w g***ie, nawet dzieło najbardziej uzdolnionego artysta w tej branży można nazwać jedynie kupą g**na :geek:
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2015, 14:21

"Będziesz tylko realizował decyzję jako były OWW , wiadomo to jest zgodne z zapisami ustawy :roll: "
o czym śladu w papierach nie będzie, a nawet jak będzie to nie grożą za to żadne konsekwencje ani dla mnie, ani dla strony :D
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2015, 14:31

Oświadczenie strony w aktach o zmianie miejsca zamieszkania i dalsza realizacja wypłaty mogłaby zainteresować jakąś Kontrole. Wtedy będziesz tłumaczył że przecież wyroki wskazują że uchylać prawa nie można, a tam w tych wyrokach o przesyłaniu akt i decyzji też naskrobane. A jak zobaczą że decyzja uchylona to w życiu nie załapią że sądy wskazują by przesyłać akta i decyzję do OWW :D
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2015, 14:36

tylko załapią, że decyzja nie mogła zostać uchylona.
Każą wysłać do SKO o unieważnienie.
SKO unieważni.
Strona w międzyczasie będzie brała FA w innym ośrodku.
SKO wpadnie na pomysł i napisze, że decyzja ma zostać przekazana do innego Ośrodka do realizacji.
Tamten ośrodek się wścieknie, obgada cię i pypeć na języku ci wyrośnie. Kopać się z decyzjami będą i myśleć jak realizować lub ewentualnie jak jedną uchylić/unieważnić. Może jeszcze po złości wejdą z tobą w spór o właściwość. Wtedy strona się na pewno ucieszy.

PS. ty naprawdę masz o mnie tak niskie mniemanie, że ja bym coś takiego w aktach trzymał?
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2015, 14:36

można prościej ? :)
GOPSŚwiadczenia37
Starszy referent
Od: 06 mar 2015, 14:06
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2015, 14:56

Elmer pisze:PS. ty naprawdę masz o mnie tak niskie mniemanie, że ja bym coś takiego w aktach trzymał?
Jakie ja mam o Tobie mniemanie to Ty dobrze wiesz.
Elmer pisze:tylko załapią, że decyzja nie mogła zostać uchylona.
O jeżu, to dobre nawet by było, kontrola która zna się na judykaturze :lol:
Elmer pisze:Tamten ośrodek się wścieknie, obgada cię i pypeć na języku ci wyrośnie
A jak strona oświadczy że zmieniła miejsce zamieszkania, złoży o Fa w OWW a Ty nadal realizować będziesz swoją decyzję? Kto będzie właściwy do wypłaty świadczeń? Co OWW o Tobie pomyśli jak im oświadczysz że decyzji ani nie prześlesz ani nie uchylisz? Pypeć Tobie na języku też może wyrosnąć. :evil:
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2015, 15:02

he he tamten Ośrodek to ma obowiązek się mnie pierw zapytać o coś... I wątpię by przyznali FA bez zapytania mnie o to. A jak przyznają i to wyjdzie to najwyżej będą unieważniać swoją decyzję i umarzać postępowanie w sprawie przyznania FA. Potem zrobią stronie NP.
Kolejny raz ci powtarzam, nie trzymam takich oświadczeń.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2015, 15:12

Elmer pisze:he he tamten Ośrodek to ma obowiązek się mnie pierw zapytać o coś... I wątpię by przyznali FA bez zapytania mnie o to.
No właśnie się zapytają a Ty "fucka" im pokażesz decyzji nie prześlesz i nie uchylisz. Pypeć na języku jak nic wyrośnie :twisted:
Elmer pisze:Kolejny raz ci powtarzam, nie trzymam takich oświadczeń.
Nie musisz powtarzać, tylko teoretyzujemy przecież. Kto trzyma takie oświadczenia? :D
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2015, 15:16

ja i tak seplenię to mi pypeć nic nie zrobi
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2015, 15:20

A jak żona buzi będzie chciała a Ty z takim pypciem na języku? Fuuuj 8-)
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 5 z 6    [ Posty: 52 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x