zmiana odpłatności DPS

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
~on

Re: zmiana odpłatności DPS

Post autor: ~on »

To ciekawe na jakiej podstawie gminy będą teraz płacić dpsom za swoich podopiecznych.Ale się ktoś obudził. A wyrok sądu w Gliwicach czy gdzie indziej nie może być traktowany jako powszechne prawo, tak jak wyroki NSA, które uznawane są jako opinie w sprawie i są wiążące w konkretnej sprawie a nie wyrocznia dla wszystkich. Są wskazówką dla ustawodawców żeby doprecyzowali prawo i nie moga obowiązywać w nieskończoność. Tak mi powiedzieli w sądzie.
~xxx

Post autor: ~xxx »

WIEC JAK SIĘ ZMIENIA KOSZT W DPS NP OD LUTEGO I GMINA PŁACI ZA KLIENTA TZN RÓZNICE I CO WTEDY? NIE PŁACIMY BO NIE MA DECYZJI? JAK TO ZROBIC? BO JUZ SAMA ZGŁUPIAŁAM JA POPROSTY PROSIŁAM O WYWIAD I ZMIENIAŁA 2 RAZY DECYZJE OCZYWISCIE JESLI PO WALORYZACJI PRZEKRACZAŁO 10 % KRYTERIUM.
~xxx

WIEC JAK SIĘ ZMIENIA KOSZT W DPS NP OD LUTEGO I GMINA PŁACI ZA KLIENTA TZN RÓZNICE I CO WTEDY? NIE PŁACIMY BO NIE MA DECYZJI? JAK TO ZROBIC? BO JUZ SAMA ZGŁUPIAŁAM JA POPROSTY PROSIŁAM O WYWIAD I ZMIENIAŁA 2 RAZY DECYZJE OCZYWISCIE JESLI PO WALORYZACJI PRZEKRACZAŁO 10 % KRYTERIUM.
~k

Post autor: ~k »

u mnie jest tak że pisze adnotacje dot. złej kwoty, nawiązuje do postanowienia sądu i piszę że rachunek zostanie zapłacony zgodnie z art. 61 ustawy o pomocy społecznej.
~xxx

do jakiego postanoweinia sądu?
~z

Post autor: ~z »

czy w wywiadzie piszecie odpłatnośc miszkańca i gminy?
~Mirka

Post autor: ~Mirka »

to na jakiej podstawie póżniej opisać notę ksiegową jak nie piszemy decyzji zmieniającej ze wzgl. na koszt
~ala

Post autor: ~ala »

Powołac sięna ustawę o pomocy społecznej , gdzie jest art. który mówi o wnoszeniu opłaty przez gminę.
~Dyzia

Post autor: ~Dyzia »

Czy bierze się do dochodu gospodarstwo rolne i świadczenie emerytalno - rentowe osoby która jest kierowana do domu pomocy społecznej .Czy dochodem osoby ubiegającej się do DPS jest tylko emerytura.
~Ola.N

Post autor: ~Ola.N »

Zainteresowanym polecam: IVSA/Gl894/09 WSA w Gliwicach z 2.03.2010 r. obwieszczenie nie jest aktem prawa miejscowego.
ODPOWIEDZ