zmiana odpłatności DPS
Re: zmiana odpłatności DPS
To ciekawe na jakiej podstawie gminy będą teraz płacić dpsom za swoich podopiecznych.Ale się ktoś obudził. A wyrok sądu w Gliwicach czy gdzie indziej nie może być traktowany jako powszechne prawo, tak jak wyroki NSA, które uznawane są jako opinie w sprawie i są wiążące w konkretnej sprawie a nie wyrocznia dla wszystkich. Są wskazówką dla ustawodawców żeby doprecyzowali prawo i nie moga obowiązywać w nieskończoność. Tak mi powiedzieli w sądzie.
WIEC JAK SIĘ ZMIENIA KOSZT W DPS NP OD LUTEGO I GMINA PŁACI ZA KLIENTA TZN RÓZNICE I CO WTEDY? NIE PŁACIMY BO NIE MA DECYZJI? JAK TO ZROBIC? BO JUZ SAMA ZGŁUPIAŁAM JA POPROSTY PROSIŁAM O WYWIAD I ZMIENIAŁA 2 RAZY DECYZJE OCZYWISCIE JESLI PO WALORYZACJI PRZEKRACZAŁO 10 % KRYTERIUM.
WIEC JAK SIĘ ZMIENIA KOSZT W DPS NP OD LUTEGO I GMINA PŁACI ZA KLIENTA TZN RÓZNICE I CO WTEDY? NIE PŁACIMY BO NIE MA DECYZJI? JAK TO ZROBIC? BO JUZ SAMA ZGŁUPIAŁAM JA POPROSTY PROSIŁAM O WYWIAD I ZMIENIAŁA 2 RAZY DECYZJE OCZYWISCIE JESLI PO WALORYZACJI PRZEKRACZAŁO 10 % KRYTERIUM.
u mnie jest tak że pisze adnotacje dot. złej kwoty, nawiązuje do postanowienia sądu i piszę że rachunek zostanie zapłacony zgodnie z art. 61 ustawy o pomocy społecznej.
to na jakiej podstawie póżniej opisać notę ksiegową jak nie piszemy decyzji zmieniającej ze wzgl. na koszt
Powołac sięna ustawę o pomocy społecznej , gdzie jest art. który mówi o wnoszeniu opłaty przez gminę.
Czy bierze się do dochodu gospodarstwo rolne i świadczenie emerytalno - rentowe osoby która jest kierowana do domu pomocy społecznej .Czy dochodem osoby ubiegającej się do DPS jest tylko emerytura.
Zainteresowanym polecam: IVSA/Gl894/09 WSA w Gliwicach z 2.03.2010 r. obwieszczenie nie jest aktem prawa miejscowego.
Oprócz zmiana odpłatności DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
dochód
masa spadkowa
DPS- dziecko
można wstrzymać decyzję umieszczająca w dps ?
odpłatność - jak to jest
Pilne decyzje do dps
DPS dla osob z zaburzeniami psychicznymi
Odpłatność za DPS
syn uchyla sie od odplatnosci za dps za matke
syn uchyla sie od odplatnosci za dps za matke
Syn uchyla się od odpłatności za dps za matke
kasa fiskalna
Wielkopolska
wywiad kontrolny
wolne miejsca w dps
wszczęcie postępowania