zmiany w kierunkach AS - Aktywny Samorząd

Strona 3 z 8    [ Posty: 77 ]

Napisano: 20 paź 2016, 20:39

PCPR-T pisze:1 rok - 25%
A powiedzcie, czy te procenty dotyczą tego dodatku 1000 zł?
Zwiększenie np "na dojazdy" zostają bez zmian?
dotyczą dodatku oraz wszystkich zwiększeń
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 wrz 2015, 20:57
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2016, 7:45

pcprkolb pisze: a teraz w ramach nudy weźmiesz wszystkie wnioski, podzielisz na rodzaj szkoły i na rok nauki, policzysz komu 25%, 50%, 75%, 100% i sobie podzielisz pieniądze :] Brawo PFRON!!!
No ale w zapisie kierunki... ust.9pkt 1) dodatek - nie mniej niż 700zł, max 1000zł !!!!!!!!!
Gość

Napisano: 21 paź 2016, 7:53

No ale w zapisie kierunki... ust.9pkt 1) dodatek - nie mniej niż 700zł, max 1000zł !!!!!!!!![/quote]

Też na to zwróciłam uwagę. W pierwszych emocjach nawet napisałam na skrzynkę AS wylewając frustrację i na szybko wytykając błędy, m.in. te minimum 700 zł. Zobaczymy, czy odpiszą...
PCPR-T

Napisano: 21 paź 2016, 7:54

kolejny bardzo ciekawy zapis;)
kierunki...
13. Wyliczona kwota dofinansowania kosztów opłaty za naukę (czesne), o której mowa w ust. 9 pkt 3 oraz ust. 10, ulega zmniejszeniu o 300 zł w przypadku, gdy wnioskodawca po pomyślnym ukończeniu nauki objętej dofinansowaniem ze środków PFRON w ramach danej formy edukacji na poziomie wyższym, ponownie rozpoczyna lub kontynuuje naukę w ramach takiej samej formy edukacji na poziomie wyższym chyba, że wnioskodawca:
1) ubiega się o dofinansowanie semestru/półrocza danej formy edukacji na poziomie wyższym, jaki dotychczas nie był objęty dofinansowaniem ze środków PFRON, albo
2) jednocześnie pobiera naukę na dwóch kierunkach w ramach tej samej formy edukacji na poziomie wyższym,
wówczas zmniejszenie kwoty dofinansowania kosztów nauki (czesne) - nie obowiązuje.
czyli student który skończył jeden kierunek i rozpoczyna następny
1 rok 25% dodatku czyli 250zł i - 300zł to umowę sporządzamy na co -50zł (pomniejszamy czesne?)
masakra, to rozpatrzony pozytywnie ale wypłaty nie ma:0, a umowa
cpr1

Napisano: 21 paź 2016, 8:02

cpr1 pisze:kolejny bardzo ciekawy zapis;)
kierunki...
13. Wyliczona kwota dofinansowania kosztów opłaty za naukę (czesne), o której mowa w ust. 9 pkt 3 oraz ust. 10, ulega zmniejszeniu o 300 zł w przypadku, gdy wnioskodawca po pomyślnym ukończeniu nauki objętej dofinansowaniem ze środków PFRON w ramach danej formy edukacji na poziomie wyższym, ponownie rozpoczyna lub kontynuuje naukę w ramach takiej samej formy edukacji na poziomie wyższym chyba, że wnioskodawca:
1) ubiega się o dofinansowanie semestru/półrocza danej formy edukacji na poziomie wyższym, jaki dotychczas nie był objęty dofinansowaniem ze środków PFRON, albo
2) jednocześnie pobiera naukę na dwóch kierunkach w ramach tej samej formy edukacji na poziomie wyższym,
wówczas zmniejszenie kwoty dofinansowania kosztów nauki (czesne) - nie obowiązuje.
czyli student który skończył jeden kierunek i rozpoczyna następny
1 rok 25% dodatku czyli 250zł i - 300zł to umowę sporządzamy na co -50zł (pomniejszamy czesne?)
masakra, to rozpatrzony pozytywnie ale wypłaty nie ma:0, a umowa
chyba ktoś tu coś pomylił, 250zł dostanie dodatku - zakładając że maksymalnie może dostać dodatek 1000 zł to OK (u nas np. 1500 zł przeważnie) ale 300 zl odejmujesz od czesnego a nie od dodatku !!!!
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 21 paź 2016, 8:11

Wg mnie nie mniej niż 700 zł dodatku oznacza, że jest to kwota bazowa czyli 100% od której odliczamy sobie np. 25 %. Czyli jeśli gdzieś są dodatki w wysokości 700 zł to należy liczyć 700 zł x 25%.
pcpeerek

Napisano: 21 paź 2016, 8:19

pcpeerek pisze:Wg mnie nie mniej niż 700 zł dodatku oznacza, że jest to kwota bazowa czyli 100% od której odliczamy sobie np. 25 %. Czyli jeśli gdzieś są dodatki w wysokości 700 zł to należy liczyć 700 zł x 25%.
dokładnie, a jak są zwiększenia to kwota bazowa dodatku się zwiększa

PCPR-T pisze:No ale w zapisie kierunki... ust.9pkt 1) dodatek - nie mniej niż 700zł, max 1000zł !!!!!!!!!
Też na to zwróciłam uwagę. W pierwszych emocjach nawet napisałam na skrzynkę AS wylewając frustrację i na szybko wytykając błędy, m.in. te minimum 700 zł. Zobaczymy, czy odpiszą...[/quote]

tam gdzie jest mowa o dodatku powołują się na ust. 9 i ust. 11 (tam gdzie są wymienione wszystkie zwiększenia), więc procenty (z pkt 13a) liczymy od dodatku i jego ewentualnych zwiększeń
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 21 paź 2016, 8:33

MIŚKA pisze:
MIŚKA pisze:do 50% maksymalnej kwoty dodatku – w przypadku pobierania nauki na kolejnym, drugim roku edukacji w ramach wszystkich form edukacji na poziomie wyższym (szkoła policealna, kolegium, studia wyższe), a w przypadku studiów II stopnia – do 75% maksymalnej kwoty dodatku,
a jak mam liczyć studenta 2 roku mgr? Czy 2 część tego zapisu nie odnosi sie do wspomnianego przeze mnie pytania
Dlaczego tylko w tym punkcie wspomieli o studentach studiów II stopnia? Czy wszystkich studentów II stopnia mamy liczyć jako 75% maksymalnej kwoty dodatku czy tylko tych co są na drugim roku?
studenci I roku studiów I stopnia - do 25%
studenci II roku studiów I stopnia - do 50%
studenci III roku studiów I stopnia - do 75%

studenci I roku studiów II stopnia - do 25%
studenci II roku studiów II stopnia - do 75%

studenci I roku jednolitych studiów magisterskich - do 25%
studenci II roku jednolitych studiów magisterskich - do 50%
studenci III roku jednolitych studiów magisterskich - do 75%
studenci IV, V roku jednolitych studiów magisterskich - do 100%

uczniowie I roku szkoły policealnej (jednoroczna) - do 50%

uczniowie I roku szkoły policealnej (dwuletnia) - do 25%
uczniowie II roku szkoły policealnej (dwuletnia) - do 50%

NIECH KTOŚ TO PRZEJRZY, może gdzieś byka strzeliłem
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 21 paź 2016, 8:39

Czyli 100% dostają tylko studenci IV i V roku jednolitych magisterskich?
Gość

Napisano: 21 paź 2016, 8:46

studenci I roku studiów I stopnia - do 25%
studenci II roku studiów I stopnia - do 50%
studenci III roku studiów I stopnia - do 75%

studenci I roku studiów II stopnia - do 25%
studenci II roku studiów II stopnia - do 75%

studenci I roku jednolitych studiów magisterskich - do 25%
studenci II roku jednolitych studiów magisterskich - do 50%
studenci III roku jednolitych studiów magisterskich - do 75%
studenci IV, V roku jednolitych studiów magisterskich - do 100%

uczniowie I roku szkoły policealnej (jednoroczna) - do 50%

uczniowie I roku szkoły policealnej (dwuletnia) - do 25%
uczniowie II roku szkoły policealnej (dwuletnia) - do 50%

NIECH KTOŚ TO PRZEJRZY, może gdzieś byka strzeliłem[/quote]

Wydaje się być ok. Ja mam jeszcze studentów, których studia I stopnia trwają 4 lata, więc rozumiem, że 4 rok I stopnia, to też będzie 100 %.
PCPR-T

Strona 3 z 8    [ Posty: 77 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x