zmiany w kierunkach AS - Aktywny Samorząd

Strona 7 z 8    [ Posty: 77 ]

Napisano: 03 lis 2016, 14:36

Czy ktoś już to robił??
cpr1

Napisano: 03 lis 2016, 14:37

cpr1 pisze:Czy ktoś już to robił??
Nie robiłam i w tym semestrze nie zrobię tego - wszystkie kierunki są nieatrakcyjne ;)
PCPR1

Napisano: 04 lis 2016, 9:33

no dobrze, ale opinia negatywna to też opinia;o
cpr1

Napisano: 04 lis 2016, 10:52

Myślę, że skoro jest napisane "Wprowadzono MOŻLIWOŚĆ...", to nie jest naszym obowiązkiem opiniować każdy wniosek, w którym czesne wynosi powyżej 3000 zł. Poza tym, moim studentom, jak nie powiesz, że jest taka możliwość, to nic nie wiedzą, a myślę, że to z ich strony powinno wyjść jakieś pismo z prośbą o zwiększenie dofinansowania.
Własnie wpadłam na pomysł, żeby każdemu studentowi, który będzie chciał zwiększenia dofinansowania, kazać napisać to pismo pod katem wytycznych PFRON-u.... :idea:
PCPR1

Napisano: 04 lis 2016, 11:04

u mnie we wniosku od razu jest wpisana kwota całego czesnego i to już jest wykładnia. A rozpatrując wniosek daję wyjaśnienie dlaczego kwota jest niższa niż składają. Teraz stoję z ta opinią;/
cpr1

Napisano: 04 lis 2016, 11:53

cpr1 pisze:u mnie we wniosku od razu jest wpisana kwota całego czesnego i to już jest wykładnia. A rozpatrując wniosek daję wyjaśnienie dlaczego kwota jest niższa niż składają. Teraz stoję z ta opinią;/
Pytanie, czy to faktycznie my "z automatu" mamy "próbować zwiększyć" te kwoty, czy jednak student powinien zwrócić się z takim pisemkiem?
PCPRz

Napisano: 04 lis 2016, 12:07

zależny co masz we wnioskowanej kwocie, jeżeli student wnioskuje o więcej musisz albo dać albo uzasadnić dlaczego jest 3tys.
Powołując się za zapis z kierunków(..) trzeba wydać opinię pozytywną lub negatywną.
cpr1

Napisano: 04 lis 2016, 12:10

"Z automatu" trzeba wydać opinię "przede wszystkim ze względu na atrakcyjność kierunku nauki wybranego przez wnioskodawcę na otwartym rynku pracy".
Jak podejść do tej opinii :shock:
cpr1

Napisano: 09 lis 2016, 8:48

czy ktoś zastanawiał się nad umową na moduł II?
Renia P

Napisano: 09 lis 2016, 8:56

Renia P pisze:czy ktoś zastanawiał się nad umową na moduł II?
pracujemy na treścią
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Strona 7 z 8    [ Posty: 77 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x